Convertirea unei Universități

Devoțional zilnic

Apoi le-a zis: “Duceți-vă în toată lumea, și propovăduiți Evanghelia la orice făptură. Marcu 16:15

La 14 ani, Kaboo, prinţ liberian, este luat prizonier de un trib rival. Acesta scapă în mod miraculor din faţa morţii, iar apoi se converteşte la creştinism datorită unei misionare; este botezat şi îşi schimbă numele în Samuel Morris. Din dorinţa de a-L  cunoaşte mai bine pe Dumnezeu pentru a deveni şi el misionar în poporul său, Samuel călătoreşte în America. Pe parcursul întregii călătorii, le vorbeşte marinarilor despre Hristos, iar muţti dintre ei ajung să îşi schimbe viaţa în urma mărturiilor tânărului. Ajuns la Universitatea Taylor, exemplul credinţei lui l-a transformat într-un lider pentru studenţi şi l-a făcut o provocare pentru facultate. În 1893, la aproximativ 20 de ani, Samuel Morris se îmbolnăveşte şi moare. După înmormântare, mulţi dintre colegii lui se hotărăsc să plece în Africa pentru a-i continua proiectele.

Conducătorul Universităţii Taylor a spus: „Samuel Morris credea că vine la Universitate pentru a se pregati pentru misiunea sa în Africa, dar defapt, a pregătit Universitatea pentru misiunea sa în întreaga lume.”

Dumnezeu ne cere să-I fim parteneri în lucrarea de salvare a sufletelor. El te cheamă pe tine să I te alături. Unde vor duce paşii tăi azi?

Andrada Sîngeorzan, Intructor exploratori, Tr.Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit