Coordonarea lui Dumnezeu pentru a locui la țară

de Jaël Naomie

„Domnul zisese lui Avram: ‘Ieși din țara ta, din rudenia ta şi din casa tatălui tău şi vino în țara pe care ţi-o voi arăta.’ Avram avea șaptezeci şi cinci de ani când a ieșit din Haran.” Geneza 12: 1,4

Avraam cunoștea vocea lui Dumnezeu și când chemarea a venit să se mute, el a ascultat, fără să murmure sau să se plângă.

Am locuit în inima orașului Brooklyn, New York. Timp de mulți ani, l-am simțit pe Dumnezeu lucrând în inima mea, cerându-mi să părăsesc orașul, dar unde să merg? Am început să fac un studiu amănunțit al vieții la țară. Cu cât m-am rugat și am studiat Biblia și beneficiile vieții la țară, cu atât mai mult Dumnezeu și-a dezvăluit planul Său prețios pentru viața mea. Am devenit și mai convinsă că viața de la oraș nu era cea mai bună pentru mine. Într-o zi am citit următorul text din cartea Divina Vindecare și am știut că trebuia să fac ceva pentru a-mi activa credința. Citatul scria:

„Nu a fost scopul lui Dumnezeu ca oamenii să stea înghesuiți în orașe mari, îngrămădindu-se unii într-alții pe străduțe și în apartamente închiriate. La început, El i-a pus pe primii noștri părinți în mijlocul priveliștilor și sunetelor de care dorește să ne bucurăm și astăzi. Cu cât ne armonizăm mai mult cu planul originar al lui Dumnezeu, cu atât vom avea mai multe șanse de a asigura sănătatea trupului, minții și sufletului. „(Divina vindecare, p. 365).

Pășind în credință, am început să-mi împachetez lucrurile din apartamentul meu confortabil și pitoresc. Am păstrat doar minimul de care aveam nevoie zilnic. Oricine m-a vizitat fie a crezut că tocmai m-am mutat, fie că mă mutam. Unde mergeam? Când mergeam? Nu aveam niciun indiciu. Dar, ca și Avraam, am crezut că Dumnezeu îmi va arăta unde mă conduce.

Una, două, trei, patru, cinci luni au trecut și Dumnezeu tăcea. Cutiile mele au rămas sigilate. A trecut și luna a șasea și nu părea să existe niciun răspuns din partea lui Dumnezeu – nici o acțiune din partea Lui.

Într-o zi vorbeam la telefon cu o prietenă și a venit vorba de comunități. I-am spus: „Ar fi atât de frumos să trăiești la țară, lângă alți creștini, unde cineva ar putea să se închine, să împărtășească idei și să crească în Hristos”. În mod uimitor, în momentul în care am terminat conversația, mi-a trimis un pliant care TOCMAI îi fusese trimis prin e-mail, despre o biserică adventistă de ziua a șaptea și despre mai multe activități creștine, toate într-o singură regiune din nordul statului New York! Era chiar amplasată la țară! În apropiere erau apartamente disponibile.

Am avut un interviu la apartament și am fost acceptată imediat. A fost o mutare simplă, deoarece aveam deja totul împachetat și gata de plecare! Am devenit rapid o parte din comunitatea și activitățile bisericii. Acum locuiesc în Livingston, New York, bucurându-mă de aerul proaspăt, de sunetele naturii, de atmosferă și de părtășia fraților și surorilor mele în Isus.

Există momente în care se pare că Dumnezeu nu lucrează, dar nu-ți pierde credința. Când Dumnezeu tace, păstrează credința! După șase luni cu toate lucrurile împachetate neavând unde merge, într-o clipă în mod rapid și neașteptat, situația mea s-a schimbat. Dumnezeu face totul la momentul potrivit. Dacă El a pus o dorință în inima ta, păstrează credința știind că, la împlinirea vremii, aceasta va deveni realitate. Amintiți-vă doar: „Ca și stelele în vastul circuit al drumului rânduit lor, planurile lui Dumnezeu nu cunosc nici grabă și nici întârziere.” (A Call to Stand Apart, p. 5).

Jaël Naomie este autorul unui un jurnal devoțional de rugăciune intitulat Un minut cu Dumnezeu. La șaisprezece ani, ea și-a predat viața lui Hristos. Deși Jaël s-a confruntat cu multe obstacole în calea deciziei sale, Dumnezeu este credincios și încrederea lui Jaël în El crește pe zi ce trece. În toți anii ei, ea ”n-a văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmaşii lui cerşindu-şi pâinea.” (Psalmii 37:25, NKJV). Această experiență este împărtășită cu permisiunea  dată de Time to Get Ready Ministry.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Coordonarea lui Dumnezeu pentru a locui la țară apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro