Corbii

Devoțional zilnic 30 martie 2019

Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus. (Romani 3:23-24)

„„Corb la corb nu-și scoate ochii, ca românul la român” spune un vers românesc care vrea să transmită idea invidiei față de realizările celuilalt. Similar cu acest vers autohton, sud americanii spun și ei că „de vei crește un corb, la final îți va scoate ochii.” Prin urmare, fie că te afli de o parte sau de cealaltă a oceanului, nu poți contrazice natura egoistă, sau păcătoasă, a omului depărtat de Dumnezeu. Cu toate acestea, am descoperit că din punct de vedere științific, proverbul spaniol de este fals. Corbii sunt inteligenți și au o memorie foarte bună. Iar, dacă îl vei crește de mic, nu-ți va face niciodată rău și te va considera părintele său. 
 Când ne gândim la noi și Dumnezeu, ne dăm seama cât de departe suntem de El. Cu toate acestea, ne-a adoptat și L-a trimis pe Isus să ne răscumpere și să ne dea o nouă șansă. Din învățătura de azi nu trebuie să uităm două lucruri: Folosește-ți inteligența și realizează că ești departe de Dumnezeu. Doi: Folosește-ți memoria și adu-ți aminte ce a făcut Domnul Isus pentru tine!

A plătit cu viața lui pentru viața ta! De aceea crede în El și vei fii mântuit!”

Eduart Tilihoi, Pastor de tineret Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro