Costul indeciziei

Devoțional zilnice 11 iunie 2018

3

0

Mereu am avut probleme când a venit vorba să aleg ce pantofi sau haine să cumpăr. Pentru mine un magazin ideal e aproape gol! Cu cât văd mai multe modele, cu atât mă decid mai greu. De regulă, plec fără să cumpăr din această cauză. La finalul zilei, când rămân cu banii în buzunar îmi spun că indecizia mea a fost o decizie chiar înțeleaptă.
Îmi amintesc de ziua în care am plecat la vânătoare de costum și pantofi de mire. După foarte scurt timp am lăsat umerii în jos a pagubă. Dar acea zi a fost diferită. Am beneficiat de ajutorul Esterei, viitoarea mea soție. M-a înduplecat, nu ușor, să mai intrăm într-un magazin. Ce să vezi? După nici o oră, ieșea băiatul mândru din magazin cu un costum, pantofi, două cămăși, butoni, curea și papion. Cred că și șosete! Normal, meritul a fost al ei!

Ronald Reagan, cel de-al patruzecilea președinte al SUA (1981 – 1989) a povestit despre un episod petrecut în copilăria lui. O mătușă la dus la un meșter pantofar pentru a-i comanda o pereche de pantofi pe gustul lui.

– Vârful pantofului vrei să fie pătrat sau rotund? – l-a întrebat pantofarul pe micuțul Ronald.

Ronald a rămas înțepenit. Nu era decis.

– Hai înapoi într-o zi sau două și spune-mi ce te-ai hotărât, a spus pantofarul văzându-l pe Ronald indecis.

Au trecut câteva zile și Ronald nu s-a decis. Într-o zi, pantofarul l-a văzut pe stradă și l-a întrebat din nou dacă vrea pătrat sau rotund.

– Încă nu m-am hotărât, a spun Ronald.

– Foarte bine…a răspuns gânditor pantofarul.

După câteva zile Ronald a primit o cutie. Erau pantofii! Dar băiatul a rămas șocat. Un pantof era rotund, iar celălalt pătrat!

– Uitându-mă în fiecare zi la acei pantofi, spunea Ronald Reagan mai târziu, am învățat o lecție. Dacă nu iei singur deciziile pentru tine, o vor face alții în locul tău!

Astăzi, fii hotărât! Țintește sus și roagă-L pe Dumnezeu să te ajute. El te va însoți la școală și la joacă. Mai mult, mi-ar plăcea să aud peste ani că astăzi au luat cea mai importantă decizie!

„Alegeți astăzi cui vreți să slujiți. Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului.” – Iosua 24:15

Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

3

0

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro