Credincioșia lui Dumnezeu

Devoțional zilnice 3 mai 2018

Lăudaţi pe Domnul, toate neamurile, lăudaţi-L, toate popoarele! Căci mare este bunătatea Lui faţă de noi şi credincioşia Lui ţine în veci. Lăudaţi pe Domnul! Psalmii 117:1-2

În 1993, Statele Unite au intrat în recesiune economică, fapt care a afectat spitalele şi sistemul de sănătate. Posturile pentru cadre medii au fost restructurate şi s-au făcut reduceri de personal în diferite departamente. Concomitent, spitalele au îngheţat angajările, obţinerea unui loc de muncă devenind şi mai dificilă. Eu mă număram printre cadrele medii şi am fost concediată. Pierderea locului de muncă făcea incert viitorul familiei noastre, deoarece aveam copiii înscrişi la o şcoală creştină şi fata cea mare la colegiu.

Disperată, l-am implorat pe soţul meu să-şi ia un al doilea loc de muncă. Exact în clipa aceea a sunat telefonul. Am ridicat receptorul şi am spus „alo”. De la capătul celălalt al firului, am auzit întrebarea:

– Pot să vorbesc cu Edna?

– Da, eu sunt, am confirmat.

Interlocutorul meu a continuat:

– Sunt decanul Facultăţii de Asistenţă Medicală de la Colegiul Victor Valley. Mi-aţi fost recomandată de decanul Colegiului San Bernardino Valley. Avem nevoie urgentă de specializarea dumneavoastră de pediatrie. Puteţi veni chiar acum? Vă aşteptăm.

Oare mă înşela auzul?

Am fost de acord să mă duc cu maşina, aproape uitând de accidentul pe care îl avusesem cu câteva luni în urmă şi de teama pe care o căpătasem de a conduce pe autostradă. Din fericire, fiica mea cea mare era acasă şi a acceptat să conducă ea.

Când am sosit, decanul şi asistentul lui ne aşteptau foarte încordaţi. Şi, fără prea multe introduceri, mi-au oferit un post! Postul acesta a susţinut-o pe fiica mea în şcoală până la obţinerea licenţei în asistenţă medicală de la Universitatea Adventistă Southwestern. Mare este credincioşia lui Dumnezeu!

Dumnezeu ne promite în Maleahi 3:10 că, dacă îi vom pune la încercare credincioşia, El ne va oferi binecuvântările Sale fără măsură. Tu I-ai pus la încercare credincioşia? El îşi va împlini făgăduinţa din Isaia 65:24: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!”

Noi nu suntem demne de mila, harul şi credincioşia Sa, dar El vede fiecare lacrimă din ochii noştri. El merită laudele noastre. Să-I aducem slavă şi cinste pentru veşnica Sa dragoste, îndurare şi credincioşie!

Edna Bacate-Domingo

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro