Credința trebuie trăită

Devoțional zilnic 7 aprilie 2018

În urmă cu câțiva ani, împreună cu un prieten, am hotărât să oferim un sandwich gustos oamenilor străzii din localitatea în care trăiam. Așa că aproape în fiecare seară pentru o vreme, cumpăram câteva pâini și pate pentru a face sandwichuri. Cu sandwichurile aceste învelite în șervețele, plecam la plimbare pe străzile orașului, în căutarea oamenilor care se puteau bucura de ce le pregătisem. Cât ne costa totul? Aproximativ 15 lei. Dar în fiecare ocazie străbăteam orașul pentru a oferi acele sandwichuri.
Am învățat atunci că Dumnezeu poate să facă lucruri uimitoare atunci când punem în mâna Sa resursele noastre. El poate lua puținul oferit și îl înmulțește spre slava Sa.

Uneori avem tendința de a crede că puținul nostru nu va face mare diferența. Îți aduci aminte de băiețelul care a mers să îl asculte pe Isus, având în traista sa cinci pâini de orz și doi pești? Sigur era și el flămând, dar a ales să dea hrana sa lui Isus. Îți mai aduci aminte câți oameni au fost hrăniți?

Dragul meu explorator, aș vrea să nu uiți un lucru. Credința trebuie trăită. Iacov spunea:

„Dacă un frate sau o soră sunt goi și lipsiți de hrana de toate zilele, și unul dintre voi le zice: „Duceți-vă în pace, încălziți-vă și săturați-vă!” fără să le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi? Tot așa și credința: dacă n-are fapte, este moartă în ea însaș.” (Iacov 2:15-17)

Astăzi te provoc să începi săptămâna într-un mod diferit. Gândește-te la cineva din localitatea ta care are o anumită nevoie. Poate cineva care are nevoie de hrană, sau un bătrân care are nevoie de curățenie în curte sau în casă, o mamă care are nevoie de cineva să o ajute să aibe grijă de un copilaș, cineva care are nevoie de o haină sau o pereche de pantofi… ia o hotărâre să ajuți pe cineva în locul lui Isus. El va binecuvânta tot ce faci.

Implică și grupa ta în proiectul tău, chiar și pe părinți. Din toată experiența mea, cel mai mult mi-au plăcut discuțiile pe care le aveam cu prietenul meu. Chiar mă consider câștigat.

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro