Croiește-ți drum spre o sănătate mai bună

Devoțional femei 9 octombrie 2017

„Dar te voi vindeca și îţi voi lega rănile”, zice Domnul. Ieremia 30:17

Mavis Lindgren, afectată din copilărie de tulburări severe ale plămânilor, şi-a luat în cele din urmă responsabilitatea pentru propria ei sănătate, după ce a împlinit 60 de ani.

În timp ce mergea la o serie de lecturi ale doctorului Charles Thomas, la Universitatea Loma Linda, a început să meargă pe jos în fiecare zi. În timp ce mergea, se ruga ca programul de exerciţii fizice să-i ajute în afecţiunile plămânilor, să-i întărească inima şi muşchii scheletici slăbiţi. Decenii de inactivitate adăugaseră 10 kilograme în plus înălţimii ei de 1,50 m. De-a lungul lunilor, ea a crescut distanţa de mers pe jos. Înainte de a trece mult timp, a început să alerge. A pierdut kilogramele în plus şi tulburările ei pulmonare au încetat. „N-am mai fost bolnavă de atunci nici măcar o singură zi”, spune ea deseori.

Alergarea a crescut. Curând mergea pe pistă şase zile pe săptămână, opt kilometri de fiecare dată – şi îi plăcea foarte mult. La vârsta de 70 de ani, a intrat în cursa de 20 de mile (aproximativ 32 km) Pepsi Sacramento. Nu numai că a terminat cele 20 de mile, dar a şi stabilit un record pentru grupul de vârsta ei. După ce a terminat maratonul (42 km), în care a stabilit un nou record pentru grupul de vârsta ei, voia să se întoarcă şi să restabilească un alt record, în alte ocazii. Ea spune că nu concurează cu alţii, ci doar cu ea însăşi. Ea se întoarce de dragul de a alerga, nu pentru răsplată.

Mavis avea o dietă vegetariană bogată în glucide complexe şi în fiecare săptămână aleargă în medie 80 km. Ea crede că deşi procesul îmbătrânirii este inevitabil, este posibil să te păstrezi într-o formă fizică tot mai bună, în timpul acestui proces, aderând la obiceiuri simple, sănătoase. Pe lângă o nutriţie adecvată, odihna suficientă şi exerciţiul, ea sugerează că a patra componentă a unui stil de viaţă echilibrat este recunoştinţa inimii.

Titlul unui articol de pe pagina sportivă, din 9 noiembrie 1993, a ziarului New York Times era: „Nu te uita în urmă, Moş Timp. Mavis Lindgren, de 86 de ani, te ajunge.”

Dumnezeu a făcut organismele noastre să aibă puteri incredibile de refacere, dacă le tratăm cum trebuie. Ca să-ţi reînnoieşti sănătatea, indiferent de cât de bătrân eşti, fă ceea ce a făcut Mavis. Începe să mergi pe jos!

Acceptă provocarea de a merge pe jos: mergi astăzi cu 300 de paşi mai mult decât ieri. Fă aceasta timp de două săptămâni, şi vezi care este diferenţa în felul în care te simţi.

Jan W. & Kay Kuzma

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro