Cu ce să izbăvesc pe Israel?

Devoțional zilnic 27 martie 2020

Ghedeon I-a zis: „Rogu-te, domnul meu, cu ce să izbăvesc pe Israel? Iată că familia mea eate cea mai săracă din Manase, și eu sunt cel mai mic din casa tatălui meu.” – Judecători 6:15

Cu ce să izbăvesc pe Israel? Familia mea este cea mai săracă. Eu sunt cel mai mic. Probabil și tu ai gândit și ai spus aceste lucruri când ai fost chemat să faci ceva. Dacă aș avea bani mai mulți… dacă aș avea niște prieteni mai importanți… dacă aș avea o familie mai cu vază…dar așa… Sunt cel mai mic. Nu am talent. Nu mă pricep. Sunt alții mai buni, mai mari. Găsești suficiente motive să nu faci nimic.

Exact la fel gândea și tânărul Ghedeon până când Domnul s-a oprit lângă el și l-a anunțat că are, de fapt, prea multe lucruri și trebuie să renunțe la ele, ca de exemplu: altarul și stâlpul tatălui său care era închinat altui dumnezeu, vițeii tatălui său, nu unul ci doi, astfel realizează că are câteva lucruri și nu este chiar sărac. Construiește un altar Domnului iar Domnul îi dă făgăduința “Eu voi fi cu tine și vei fi biruitor.”

Vrei să fii un erou azi? Scapă de lucrurile ce te depărtează de Dumnezeu, dărâmă obiceiuri sau lucruri rele și apoi lasă-L pe Dumnezeu să meargă cu tine și vei fi un eliberator pentru toți cei dragi ai tăi și inclusiv pentru tine. Nu crezi în victorie? Mai citește încă o dată aceste cuvinte care vin din partea Domnului “Eu voi fi cu tine!” De ce? Pentru că te vezi mic, neînsemnat, sărac, tocmai de aceea ești bun pentru a fi erou.

Rugăciunea de astăzi să îți fie atar. Adu pe ea tinerețea ta și Domnul va fi cu tine azi, “micuțule”!

Marin Chirileanu, Master Ghid – Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro