Cu Dumnezeu la examen

Devoțional zilnic 10 aprilie 2019

Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13

Atunci când stai în fața unei decizii, analizezi toate soluțiile posibile și alegi. Gândește-te că ai terminat o școală și cel mai important examen al tău (toată munca ta de câțiva ani) este programat sâmbăta. Te poți gândi că e doar un examen și Dumnezeu nu poate fi așa supărat, mai ales dacă nu ai altă soluție sau Îl rogi să găsească El soluția.

Am trecut și eu pe aici și riscăm să pierd trei ani de studii. M-am rugat și am făcut tot ce mi-a stat în putință omenește (adică am discutat cu profesori, director, am făcut cereri și am așteptat). Cu puțin timp înaintea examenului programat, s-a schimbat și data. 

Dumnezeu avea soluția. În mâna Lui, totul este posibil.

Dacă azi ai o problemă, roagă-te și fă tot ce ține de tine în armonie cu planul Său. Nu uita că nu primești niciodată o povară mai mare decât poți duce și întotdeauna Dumnezeu are o soluție.

Mi-ar plăcea să-ți văd fața radiind de bucurie și să-ți aud acel chiot al reușitei.

Alina Mogheri, Sibiu

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro