Cu Isus prin fluviu

Devoțional zilnic 14 mai 2019

Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: “Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” Iosua 1:9

In timpul celui de al doilea război mondial, japonezii înaintau din ce în ce mai mult spre Sud, erau de neoprit. Lângă Fluviul Galben, o femeie frântă de oboseala drumului lung se ruga fierbinte lui Dumnezeu să o ajute să treacă cei aproximativ o sută de copii fluviul. Era în impas. Au ajuns prea târziu. Nu mai erau mijloace cu care să îl poată trece. Nu avea ce altceva să facă așa că a adunat toți copiii și au început să cânte. Era sigură că cântatul îi va salva. Și așa a și fost. Între trestiile fluviului se ascundea ultimul soldat al armatei chineze care aștepta să poată trece pe partea cealaltă a malului. În timp ce se plimba pe malul fluviului, acesta a auzit vocile copiilor care cântau. S-a îndreptat încet spre locul din care se auzea muzica. Când a ajuns acolo, a rămas mut de uimire. Într-unul din golfulețele fluviului, zeci de copii cântau pentru Dumnezeu. 

Gladys a avut dreptate. Au fost salvați cu toții in ziua aceea pentru că ea și-a încredințat tot ce avea în Mâna Domnului, s-a încrezut în El, și a fost salvată ea și toți copiii care erau cu ea.

 De multe ori trecem și noi prin situații asemănătoare. Poate că urmează un test, un examen, un interviu sau orice altceva și ești îngrozit, amintește-ți mereu că orice ar fi, Dumnezeu e acolo cu tine.

Petruta Suciu, Intructor exploratori, Tr.Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro