Cu ochii închiși

Devoțional zilnic 2 decembrie 2019

Pot totul în Hristos, care mă întărește. Filipeni 4:13

Pe când avea doar cinci ani, Louis a rămas complet orb, după ce l-a trei ani și-a scăpat în ochiul drept o unealtă din atelierul tatălui său. Adesea, pe vremea aceea, nevăzătorii ajungeau să cerşească. Tatăl său, însă, l-a învăţat să citească, ghidându-i degetele deasupra unor bucăţi de lemn în care bătuse cuie sub forma literelor.

În şcoala primară a fost cel mai bun elev din clasă. Aflând de un sistem de scriere nocturnă folosit în armată (sistemul lui Barbier), l-a simplificat și adaptat, astfel încât și nevăzătorii să poată citi și scrie. În 1824, când Loius și-a prezentat noul sistem de comunicare colegilor săi, avea doar 15 ani.

Louis Braille a reuşit să-și învingă defectul, teama, nesiguranţa și neputinţa. Cu ce te confrunţi? Ai spus vreodată: „NU POT”? Ai avut dreptate! Sunt multe lucruri pe care nu le poţi face, la un anumit moment! Însă rugându-te, încercând, învăţând, perseverând și luptând, poţi face orice, cu ajutorul lui Hristos!

Și, cred că un aspect esenţial al acestei puteri pe care ţi-o dă Hristos, este că vei putea birui păcatul și ispitele din viaţa ta! Nu ceda! El a biruit înaintea ta!

Ștefan Mateaș, coordonator Zona Buzău, pastor Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro