Devoțional zilnic

Cu ochii închiși

Pot totul în Hristos, care mă întărește. Filipeni 4:13

Pe când avea doar cinci ani, Louis a rămas complet orb, după ce l-a trei ani și-a scăpat în ochiul drept o unealtă din atelierul tatălui său. Adesea, pe vremea aceea, nevăzătorii ajungeau să cerşească. Tatăl său, însă, l-a învăţat să citească, ghidându-i degetele deasupra unor bucăţi de lemn în care bătuse cuie sub forma literelor.

În şcoala primară a fost cel mai bun elev din clasă. Aflând de un sistem de scriere nocturnă folosit în armată (sistemul lui Barbier), l-a simplificat și adaptat, astfel încât și nevăzătorii să poată citi și scrie. În 1824, când Loius și-a prezentat noul sistem de comunicare colegilor săi, avea doar 15 ani.

Louis Braille a reuşit să-și învingă defectul, teama, nesiguranţa și neputinţa. Cu ce te confrunţi? Ai spus vreodată: „NU POT”? Ai avut dreptate! Sunt multe lucruri pe care nu le poţi face, la un anumit moment! Însă rugându-te, încercând, învăţând, perseverând și luptând, poţi face orice, cu ajutorul lui Hristos!

Și, cred că un aspect esenţial al acestei puteri pe care ţi-o dă Hristos, este că vei putea birui păcatul și ispitele din viaţa ta! Nu ceda! El a biruit înaintea ta!

Ștefan Mateaș, coordonator Zona Buzău, pastor Conferința Muntenia