Cuvinte pe nisip

Devoțional zilnic 10 septembrie 2019

Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32

În timpul unei călătorii, doi tineri au avut o ceartă, iar unul dintre ei l-a pălmuit pe celălalt. Simţindu-se rănit, prietenul pălmuit a început să scrie pe nisip: “astăzi cel mai bun prieten al meu mi-a dat o palmă.” Cei doi şi-au continuat călătoria până au găsit o oază unde s-au hotărât să facă o baie. Cel pălmuit s-a aventurat prea mult şi s-a blocat în mâl. Era să se înece, însă prietenul lui şi-a riscat viaţa şi l-a salvat. După ce şi-a revenit din şoc, el a scris pe o piatră: “astăzi cel mai bun prieten al meu mi-a salvat viaţa.” Când a văzut asta, prietenul lui l-a intrebat: “De ce faci asta? După ce te-am lovit ai scris pe nisip, iar acum scrii pe piatră”.Tânărul a răspuns: “Atunci când cineva ne răneşte ar trebui să scriem în nisip, unde vântul iertării poate şterge durerea, însă atunci când cineva face ceva bun pentru noi trebuie să gravăm într-o piatră pentru ca vântul să nu poată şterge niciodată asta.”

Cu mulţi ani în urmă, Cineva a scris păcatele noastre în nisip şi ne-a oferit iertarea cu preţul vieţii. “Hristos a fost tratat aşa cum meritam noi, pentru ca noi să fim trataţi aşa cum merita El. El a suferit moartea care era a noatră, ca noi să primim viaţa care era a Lui.” (Ellen G. White, HLL. p. 19)

Andrada Sîngeorzan, Intructor exploratori, Tr.Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro