Cuvinte prietenoase

Devoțional zilnice 21 aprilie 2018

Odată cu sosirea primăverii, poate fi auzit și zumzăitul albinelor în cautarea polenului. Toată ziua parcă neobosite albinele culeg polen cu un singur scop: faguri plini de miere.
Nu știu despre tine, dar mie îmi place mierea, iar pentru astăzi am găsit un verset care vorbește despre miere.

Cuvintele prietenoase sunt ca un fagur de miere, dulci pentru suflet, și sănătoase pentru oase. Proverbe 16:24

Știu ca mai avem obiceiul de a folosi cuvinte neprietenoase, însă vreau să te provoc ca săptămâna în care vom intra să folosești doar cuvinte prietenoase. Cuvinte care să aibă același efect ca mierea: alintătoare, dulci, încântătoare și blânde.

E imposibil să simți nervozitate sau răutate atunci când folosești cuvinte prietenoase. De aceea dacă simți că se adună gânduri negre, înlocuieștele folsoind cuvinte prietenoase. Când cineva îți vobește urât, răspunde frumos oferind cuvinte dulci pentru suflet.

Sigur există și un risc. Dacă vei vorbi prietenos, riști să aduni în jurul tău prieteni.

Dar alegerea de a vorbi prietenos îți aparține.

Dacă crezi că îți este greu, invită-L și pe Dumnezeu în planul tău. Sunt sigur că El te va ajuta să vorbești frumos.

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro