Dă mai departe

Devoțional zilnic 16 octombrie 2019

Apoi le-a zis: “Duceți-vă în toată lumea, și propovăduiți Evanghelia la orice făptură. Marcu 16:15

Fiecare om simte nevoia de a împărtăși cu cineva bucuriile sau tristețile. Viața este mai frumoasă atunci când putem retrăi cu cei de lângă noi evenimentele ei. Vestea Bună, Evanghelia atunci când pătrunde într-un suflet omenesc, omul acela nu mai poate ține doar pentru sine bucuria ce-i inundă inima.

Pentru că iudeii aveau o impresie foarte restrictivă cu privire la destinatarii binecuvântărilor lui Dumnezeu, Domnul Isus subliniază fără echivoc faptul că mesajul Evangheliei se adresează întregii lumi. Creștinismul este o religie internațională, ea trece dincolo de granițele naționale, culturale, sociale, economice, sau de gen. În Hristos toți suntem frați. „Nu este nici iudeu, nici grec, nu este nici rob, nici slobod, nu este nici parte bărbăteasca, nici parte femeiască, ci toţi sunt una în Hristos Isus.” (Galateni 3,28; cf. Coloseni 3,11)

Gândește-te azi, cum ai putea fi și tu parte a planului lui Dumnezeu, de a oferi șansa mântuirii prin Domnul Isus tuturor oamenilor. Nu ține doar pentru tine această bucurie. Fii autentic și creativ, împărtășind semenilor tăi frumusețea Evangheliei.

Beniamin Sisu, pastor de tineret, Craiova-centru

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro