Daruri bune

Devoțional zilnic

Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru care este în ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer! – Matei 7:11

Zile de naştere. Ziua Recunoştinţei. Finalul de an. Aceste ocazii întotdeauna mă ţin ocupată şi mă întreb ce daruri să cumpăr pentru familie, prieteni, familia de la biserică sau colegi.

Când eram puţin mai tânără, aveam totul planificat. Încă de la începutul anului, aveam o listă cu cei cărora trebuia să le iau cadouri. Apoi, când mergeam la cumpărături şi vedeam ceva frumos la ofertă, cumpăram pentru a oferi cadou la ocaziile potrivite. Dar, pe măsură ce îmbătrâneşti, dăruirea de cadouri începe să fie o provocare tot mai mare.

Finalul acestui an a venit mult prea repede pentru mine. Din cauza multelor călătorii şi a altor responsabilităţi, nu am avut timp să pregătesc daruri pentru familia apropiată. Aşa că a trebuit să mă grăbesc la cumpărături în „ceasul al doisprezecelea” pentru a găsi cadouri. Este uşor să cumperi cadouri dacă ştii ce vrei să cumperi, dar este mai greu atunci când nu ai nici cea mai vagă idee ce să cumperi.

Pentru că nu aveam suficient timp şi eram în grabă, mintea mea nu putea nici măcar să gândească: Ce cadou să le iau nepoatelor?

Am intrat în câteva magazine, dar nu am găsit nimic cu adevărat semnificativ pentru ele. Atunci am intrat pe internet să mă inspir puţin pentru a şti ce să le cumpăr. Am găsit multe idei, dar nu erau ideile mele. Voiam să cumpăr ceva pe care nepoatele mele să îl preţuiască. Ei bine, eram în încurcătură. În cele din urmă am hotărât să le scriu un cec. Nu a fost prima mea opţiune pentru cadou, dar era cea mai bună soluţie în acea situaţie.

Această experienţă m-a făcut să mă gândesc la darurile pe care Dumnezeu ni le-a dat: familia, copiii, nepoţii şi prietenii. Dar mai presus de orice, El ne-a dat cel mai de preţ dar, pe singurul Său Fiu. „Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El” (1 loan 4:9). Ca Dătător de daruri bune, Dumnezeu a făcut pregătirile necesare chiar de la început! El a făcut planuri pentru Darul nostru din timp!

Într-adevăr, cu adevărat Dumnezeu este un Dătător de daruri bune şi preţioase. Astăzi să ne amintim de dragostea Sa şi să preţuim darurile pe care El ni le-a dat. Să Îi mulţumim.

Mai presus de orice, să îi dăm slavă pentru darul preţios al Fiului Său!


Jemima Dollosa Orillosa

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit