Darurile de bunăvoie

Devoțional zilnice 11 iulie 2018

Fiecare să aducă prinos Domnului ce-l lasă inima: aur, argint şi aramă. – Exodul 35:5
Toţi cei cu tragere de inimă şi bunăvoinţă au venit şi au adus un prinos Domnului pentru lucrarea cortului întâlnirii. – Exodul 35:21

În Biblie găsim multe istorii în care israeliţii aduc de bunăvoie daruri pentru a ajuta lucrarea Domnului. După ce le-a cerut daruri care să ajute la construirea cortului întâlnirii, Moise a fost apoi nevoit să le spună oamenilor să nu mai aducă lucruri, deoarece se strânseseră mai multe bogăţii decât era necesar pentru respectivul proiect.

Şi astăzi bunăvoinţa membrilor bisericii a făcut posibilă şi a încurajat răspândirea Evangheliei până la marginile pământului. Multe biserici au fost ridicate în locuri în care nu s-ar fi putut realiza acest lucru fără darurile acelora pe care Duhul Sfânt i-a îndemnat să ofere. Dumnezeu binecuvântează întotdeauna atunci când poporul Său aduce daruri de bunăvoie.

Biserica din care fac parte şi-a asumat câteva proiecte de renovare. Eu şi soţul meu am prevăzut în bugetul familiei o anumită sumă lunară pe care s-o oferim pentru construirea unui liceu nou. Pe lângă aceasta, mai sunt şi alte proiecte de renovare a bisericii, care s-au încheiat si la care am contribuit, dar mai sunt si altele în derulare. Într-un Sabat, pastorul ne-a anunţat că bucătăria trebuia renovată urgent, deoarece inspectorul sanitar nu ne va mai permite s-o folosim în starea de acum, în care erau încălcate normele de funcţionare. Prin urmare, fiecare membru trebuia să contribuie cu 150 de dolari. Asta însemna 300 de dolari pentru familia noastră. De unde vom face noi rost de aceşti bani? m-am gândit. Acea voce blândă şi şoptită care îmi vorbeşte atât de des mi-a spus să nu mă îngrijorez, deoarece Dumnezeu va găsi o cale.

În general, în ultimii ani, factura noastră de utilităţi a fost între 350 şi 550 de dolari pe lună, din noiembrie până în februarie. Am luat însă nişte măsuri drastice pentru a reduce aceste costuri ridicate şi, prin urmare, am plătit o factură de 180 de dolari pentru noiembrie şi una de 259 de dolari pentru decembrie. Din economia făcută am putut să strângem 300 de dolari pe care să-i donăm pentru renovarea bucătăriei.

Dumnezeu ne-a binecuvântat atunci când I-am adus de bunăvoie darurile noastre. Care este proiectul pentru care îţi cere să te sacrifici astăzi? El are deja o binecuvântare pregătită pentru tine.

Eveythe Kennedy Cargill

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro