Datan și Abiram

Devoțional zilnic 16 martie 2018

Depărtați-vă de corturile acestor oameni răi și nu vă atingeți de nimic din ce este al lor, ca să nu pieriți odată cu pedepsirea lor pentru toate păcatele lor. (Numeri 16:26)

Încă din ceruri, Satana a reușit să îi influențeze și să îi manipuleze pe cei cu care lua contact. El mereu a instigat la revoltă și nemulțumire împotriva autorității și conducerii lui Dumnezeu. Astăzi, Satana încearcă la fel ca în cer să îi convingă pe oameni că au tot felul de motive să fie nemulțumiți de Împăratul universului. Și în mare parte reușește.

Însă cel mai trist este că această revoltă se regăsește tot mai des printre copiii lui Dumnezeu. Nimic nu îl poate răni mai tare pe un părinte care oferă tot ce are mai bun pentru copiii lui, care încearcă să îi învețe să trăiască în dragoste unii față de alții, decât răzvrătirea fățișă și plină de ură a propriilor copii, care nu observă câte lucruri minunate a făcut Tatăl ceresc pentru ei.

Datan și Abiram s-au lăsat influențați de Core, un levit care era rudă cu Moise și care era nemulțumit de conducătorii poporului. Corturile lor fiind apropiate, au început să-și exprime nemulțumirile, și răzvrătirea era gata să se nască. Lăsându-se convinși de Satana, răzvrătirea a început încet, dar a mers pe o cale sigură: „O ispită, la început slabă, fusese hrănită în inimă, ispită ce se întărise pe măsură ce era încurajată, până când mintea lor ajunsese să fie controlată de Satana, iar ei se avântară în lucrarea lor de nemulţumire.” (Patriarhi și profeți, p. 396.3)

Desigur, pedeapsa pentru revoltă diferă de la caz la caz, în funcție de gravitatea acesteia. Revolta unor marinari, care nu vor să se supună ordinelor comandantului și care pot provoca un naufragiu din cauza neascultării lor imediate, putea fi pedepsită chiar și cu moartea.

Dumnezeu Și-a iubit poporul și încă îl mai iubește. A dovedit-o atunci, dându-le a doua șansă, poruncindu-le să se depărteze de acei oameni. O dovedește și astăzi, când ne binecuvântează și ne dă sute de motive să fim mulțumiți de ceea ce avem.

Nu te lăsa influențat de societatea în care trăiești! Nu deveni un răzvrătit! Chiar dacă Dumnezeu nu ne-ar mai oferi nimic începând cu ziua de astăzi, tot am avea în fiecare zi motive să fim mulțumitori și supuși. Depărtează-te de cei care te influențează negativ!

Mihai Petcu, student, Institutul Teologic Adventist – Cernica

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro