Devoțional zilnic

DE CE?

De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celorce sunt chemați după planul Său. Romani 8:28

Iosif. Un adolescent frumos și mândru de chemarea sa. Fără îndoială, Dumnezeu  a pus în el talanți valoroși, dar aceștia erau într-o stare brută, neprelucrată.

Iosif a trebuit să muncească în obscuritate pentru a dezgropa acești talanți, pentru a le oferi strălucire și pentru a îndepărta zgura mândriei și imaturității. A avut nevoie de timp și experiențe pentru a se coace și pentru a se maturiza.

El a învățat că autopromovarea nu poate niciodată înlocui promovarea divină. El s-a mândrit în fața fraților săi și s-a recomandat singur în fața paharnicului. Au trecut ani până când a primit audiență la Faraon. Dar Iosif deja învățase lecția. A recunoscut că Dumnezeu deține controlul și s-a uitat la El pentru a fi promovat.

Iosif a primit de la Dumnezeu un vis, o misiune pentru viața sa. Nu uita: fiecare dintre noi avem o mare și importantă misiune:”Duceți-vă..”

Comportamentul fraților săi, negustorii de robi sau soția lui Potifar au fost unelte ascuțite care au modelat adânc caracterul lui Iosif, oferindu-i strălucire Divină.

Din groapă, în închisoare și mai apoi către palat, sunt convins că au fost multe DE CE? uri. Și, sunt convins că Dumnezeu, poate cu alte cuvinte, I-a răspuns:

”De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce sunt chemați după planul Său” (Rom. 8:28)

Adrian Ballai – masterghid