Demascând pericolele tutunului

Devoțional femei 18 octombrie 2017

„Nici o slugă nu poate sluji la doi stăpâni; căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt, sau va tine numai la unul şi va nesocoti pe celălalt.” Luca 16:13

Era în anul 1994. Locul – sala de şedinţe a guvernului Statelor Unite. Era o mare dramă. O naţiune privea cu uimire cum un doctor tânăr cu ochelari, arătând cam livresc, a atacat corporaţiile multinaţionale de ţigări. David Kessler, comisionar în Administraţia de Hrană şi Droguri, era mânios şi vroia ca toată America să audă acuzaţiile lui împotriva tutunului.

„Sistemele de livrare a nicotinei” a fost expresia – cheie pe care a folosit-o ca să arate că fabricanţii de ţigări manipulau de fapt conţinutul nicotinei din ţigări pentru a obţine rezultate maxime de dependenţă.

Preşedintele comitetului, Henry Waxmann, dădea din cap aprobator şi i-a somat pe şefii executivi ai marilor fabrici de tutun să răspundă acuzaţiei. Când aceştia au pretins că sunt nevinovaţi, ai fi putut auzi un huo aproape colectiv din întreaga naţiune. David Kessler avea faptele, descoperirile detaliate ale celor trei chirurgi generali, care să adauge forţă afirmaţiilor sale.

Ellen G. White a dus demascarea industriei tutunului cu un gigantic pas mai departe faţă de Kessler, când a scris: „În abaterea asupra oamenilor a teribilului obicei al folosirii tutunului. Satana are scopul de a paraliza creierul şi de a aduce confuzie în judecată, aşa încât lucrurile sacre să nu mai poată fi distinse. O dată ce s-a format un apetit pentru acest narcotic, aceasta preia cu putere mintea şi voinţa omului şi el este legat de puterea lui. Satana are controlul asupra voinţei şi realităţile eterne sunt eclipsate” (Temperance, p. 60). Lucrul uimitor este că ea a scris aceasta în 1893, cu mai bine de 100 de ani înainte ca acuzaţiile lui Kessler să clatine industria tutunului.

În cele din urmă, bătălia împotriva tutunului, ca şi împotriva celorlalte dependenţe şi comportamente asociate lor, se rezumă chiar la bătălia dintre bine şi rău, de partea lui Satana sau de partea lui Dumnezeu. Ţigările sunt cu adevărat sisteme de livrare a nicotinei. Şi Satana este într-adevăr în afacerea de a livra păcat şi distrugere tuturor celor care se joacă cu jucăriile sale.

Cât de minunat este să ştii că puterea lui Dumnezeu poate să ne protejeze de toate comploturile pe care le face Satana ca să ne amorţească mintea!

Doamne, dă-mi claritatea percepţiei de a vedea căile Tale întotdeauna într-o lume care oferă atât de multe alternative false şi în cele din urmă distructive.

Lincoln Steed

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro