Deschizătura din Orion

Devoțional zilnice

Şi eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. – Apocalipsa 21:2

Mulţi creştini evanghelici îşi centrează nădejdea lor escatologică în statul politic Israel şi vechea cetate Ierusalim. Dar luând în serios făgăduinţele lui Dumnezeu, „aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea” (2 Petru 3:13). În locul Ierusalimului făcut de om, noi aşteptăm Noul Ierusalim, făcut de Dumnezeu, care va coborî din cer (Apoc. 21:2).

Pe 16 decembrie 1848, Ellen White a avut o viziune despre zdruncinarea puterilor cerului. Ea a văzut că „puterile cerului vor fi zguduite prin glasul lui Dumnezeu. Atunci soarele, luna şi stelele vor fi mişcate din locul lor. Ele nu vor trece, dar vor fi zguduite de glasul lui Dumnezeu.

Nori negri, grei, s-au ivit şi s-au izbit unii de alţii. Văzduhul s-a desfăcut şi s-a rulat precum un sul; apoi am putut privi în sus prin spaţiul astfel deschis, către Orion, de unde venea vocea lui Dumnezeu. Cetatea cea sfântă va coborî prin acel spaţiu” (Scrieri timpurii, p. 41).

S-au făcut multe speculaţii pe baza acestei afirmaţii. Unii critici îi neagă relevanţa, spunând că nu există un „spaţiu deschis în Orion”. Din contră, alţii chiar arată asemănările dintre imaginile telescopice ale ne-buloasei Orion şi unele reprezentări ale celei de-a doua veniri a lui Hristos. Nu este mare diferenţă dacă există deja acea deschizătură în Orion sau nu. Ce vrea să spună Ellen White este că la cuvântul puternic al lui Dumnezeu, „soarele, luna şi stelele vor fi mişcate din locul lor” şi atunci „Cetatea cea sfântă va coborî prin acel spaţiu”. Să nu uităm că Cetatea cea Sfântă, Noul Ierusalim, va coborî din cer doar la sfârşitul mileniului (Apoc. 21:1-3,10).

Noi trebuie să înţelegem cum vor avea loc evenimentele finale pentru a evita denaturările speculative şi o recitire artificială a versetelor inspirate (Apoc. 22:18-19). Dar mult mai important decât a înţelege doar acele evenimente viitoare este ca noi să fim gata acum să trăim în prezenţa lui Dumnezeu şi a sfinţilor Lui îngeri pentru toată veşnicia (Ps. 24:3-4; 1 Ioan 3:1-3). Toate tainele universului vor fi deschise atunci pentru noi pentru a le explora. Nimic din această lume păcătoasă nu se poate compara cu cerul! Tu şi cu mine trebuie să fim acolo!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit