Desțelenește ogorul părăginit

Devoțional zilnice 16 noiembrie 2018

Semănaţi potrivit cu neprihănirea şi veţi secera potrivit cu îndurarea. Desţeleniţi-vă un ogor nou! Este vremea să căutaţi pe Domnul, ca să vină şi să ploaie mântuire. (Osea 10:12)

Principiile adevărului trebuie să fie întreţesute în caracterul şi viaţa noastră. Ar trebui să ne bucurăm de orice rază de lumină ce cade pe calea noastră şi să trăim în conformitate cu cerinţele lui Dumnezeu. Ar trebui să creştem din punct de vedere spiritual. Noi pierdem o mare parte din binecuvântări… pentru că nu facem paşi de înaintare în viaţa de creştin. (…)

Membrii bisericii lui Hristos trebuie să adune razele divine de lumină de la Domnul Isus şi să le reflecte asupra altora, lăsând în această lume o urmă strălucitoare îndreptată spre ceruri. Ei trebuie să fie asemenea fecioarelor înţelepte, având candelele pregătite şi aprinse, reprezentând caracterul lui Hristos în lume. Nu trebuie să ne mulţumim cu nimic mai puţin decât acest lucru. Să nu ne mulţumim cu propria neprihănire şi împăcaţi fără o profundă acţiune a Duhului lui Dumnezeu.

Domnul Hristos spune: „Fără Mine nu puteţi face nimic.” Această neputinţă semnificativă de a face ceva, atât de vizibilă în activitatea multora (…), ne alarmează, deoarece ştim că aceasta este o dovadă a faptului că ei n-au simţit puterea de convertire a Domnului Hristos lucrând în inimile lor. Dacă priviţi din vârf la ramura mai de jos a lucrării lor, nu veţi găsi nimic altceva decât frunziş. Dumnezeu doreşte ca noi să atingem un standard mai înalt. Nu este voinţa Sa ca noi să avem aşa sărăcie de spiritualitate. (…)

Îmi amintesc de o vizită în lowa, când era la începutul colonizării acestui stat, şi am văzut atunci fermieri desţelenind pământul. Am reţinut că ei aveau atelaje puternice şi făceau eforturi teribile pentru a face brazde adânci, dar muncitorii căpătau tărie şi muşchi prin folosirea puterilor lor fizice. Faptul de a intra în câmpuri noi îi va face pe tinerii noştri puternici, desţelenind pământul nelucrat al inimilor oamenilor. Această lucrare îi va apropia de Dumnezeu. (…) Ei vor câştiga eficienţă şi iscusinţă prin stăpânirea dificultăţilor şi biruirea obstacolelor. (Review and Herald, 8 octombrie 1889)

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro