Destinul

Devoțional zilnic 4 iunie 2019

Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Psalmi 119:11

Cea mai crâncenă luptă dusă vreodată în univers este lupta pentru cucerirea minții tale. Tot ceea ce vedem în jurul nostru este rezultatul unui gând născut la un moment dat în mintea cuiva. Ceea ce punem în mintea noastră influențează calitatea gândurilor noastre. Iar conținutul acestor gânduri este influențat de ceea ce lăsăm să intre prin intermediul celor cinci simțuri: tactil, văz auz, gust, miros. Mintea noastră este asemenea unui hol imens pe care sunt așezate diverse tablouri, ale căror temă este dictată de ceea ce vedem, auzim, gustăm, pipăim, mirosim. Dacă pe holul acesta vom permite să fie așezate imagini diverse din viața Domnului Isus, valorile Împărăției Sale, atunci în momentele de cumpănă, de decizie ale vieții noastre vom fi inspirați de acestea.

„Semeni un GÂND, culegi o FAPTĂ. Semeni o FAPTĂ, culegi un OBICEI. Semeni un OBICEI, culegi un CARACTER. Semeni un CARACTER, culegi un DESTIN”. Totul pleacă de la un simplu gând. Meditează la Cuvântul lui Dumnezeu și lasă valorile cerului să-ți umple mintea zi de zi.

Beniamin Sisu, pastor de tineret, Craiova-centru

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro