Din cenușa deznădejdii

Devoțional zilnic 31 octombrie 2019

Căci Eu știu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11

„Cunoşti pe cineva care a trecut printr-o nenorocire? Sau poate chiar tu ai avut parte de aşa ceva? Cum te simţi atunci când treci printr-o nenorocire? Dar după? Crezi că poţi uita o nenorocire și efectele ei, după ce ai trecut prin ea?

Vreau să îţi spun câteva cuvinte despre pasărea Phoenix. Este doar o legendă, aceasta neexistând în realitate. Este o pasăre mitică longevivă, care are proprietatea distinctivă de autoincendiere și regenerare din propria cenuşă. Ea nu se poate reproduce, de aceea ar exista una singură. Pasărea simte când viaţa îi este pe terminate, aşa că îşi face un cuib din plante aromatice și tămâie, căruia îi dă foc. Se întinde în cuib, arzând odată cu el, din cenuşă formându-se o altă pasăre.

Când vine nenorocirea, să fii convins că gândurile de lui Dumnezeu cu privire la tine sunt de pace. Nenorocirea, deşi are capacitatea de a-ţi strica viitorul, te aduce în pragul deznădejdii, te poate ajuta să renaşti din ‚propria cenuşă’. Dumnezeu doreşte să îţi dea „un viitor și o nădejde”. Cine Îl poate împiedica?

Ștefan Mateaș, coordonator Zona Buzău, pastor Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro