Din trei în trei minute

Devoțional zilnic 7 iunie 2019

Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Psalmi 119:11

„Atunci când merg în parcul din oraș îmi place să privesc veverițele cum adună nuci și alune. Vin la picioarele tale asemeni unui cățel și așteaptă să le dai nuca valoroasă. O iau rapid, o controlează și dacă e bună a ascund măsurând matematic locul, având un algoritm destul de complicat, ceea ce le ajută iarna în recuperarea hranei. Specialiștii spun că strâng între 10 000 și 12 000 de nuci, alune, conuri de pini. Pentru o astfel de treabă ar fi necesar să găsească și să adune din trei în trei minute o nucă sau o alună. Astfel reușește să supraviețuiască iernilor lungi și grele. 

Ia exemplul veveriței, verifică ce pui în inima ta. Nu depozita coji sau nuci goale, care sunt frumoase la exterior dar înăuntru sunt putrede. Pentru a fi sănătos spiritual, ai nevoie de hrană bună zilnic, de Cuvântul Domnului în sufletul tău.”

Marin Chirileanu, instructor de Exploratori Vatra Dornei

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro