Din zdrențe în bogății

Devoțional de seară 11 octombrie 2019

Domnul, Dumnezeul lor, îi va scăpa în ziua aceea ca pe turma poporului Său, căci ei sunt pietrele cununii împărăteşti, care vor străluci în ţara Sa! – Zaharia 9:16

Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oştirilor, îmi vor fi o comoară deosebită în ziua pe care o pregătesc Eu. – Maleahi 3:17

Dintr-o umbră mică, întunecată, lângă un perete cenuşiu, a apărut o fetiţă mică ce se uita cu băgare de seamă la viitorii taţi şi mame. Se uita la ei cum vorbeau cu alţi copii în timpul programului de vizită la orfelinat. Îmi doresc ca cineva să mă observe şi pe mine, s-a gândit Darlene. Aş vrea ca cineva să vorbească cu mine şi să mă ia acasă, ca să pot face parte din familia lor. Singurătatea apăsa greu în inima ei.

Au trecut ani până Darlene a avut propria ei familie. Într-o zi, o familie de creştini, care mai aveau mulţi alţi copii în plasament, a invitat-o pe Darlene să vină să locuiască împreună cu ei. În sfârşit, a fost aleasă! La început a trecut prin momente mai grele, inclusiv spargerea unui prăjitor de pâine. Totuşi părinţii ei adoptivi au putut să îl repare şi aşa a continuat să mai funcţioneze încă patruzeci de ani!

Membrii familiei nu doar că au acceptat-o şi iubit-o pe Darlene, dar de asemenea i-au făcut cunoştinţă cu Cineva care putea deveni Prietenul ei cel mai bun, Isus. Darlene ştia cum să se facă folositoare. La scurtă vreme, părinţii ei au adoptat-o oficial pe această tânără harnică în familia lor numeroasă. Au ajutat-o să aibă parte de o educaţie creştină. În cele din urmă, ea a absolvit cu o diplomă de universitate în domeniul secretariat.

Am întâlnit-o pe Darlene pentru prima dată pe când era secretară la biserica unde soţul meu a fost chemat ca pastor. Pe lângă faptul că era o membră credincioasă, responsabilă cu Misiunea femeii şi intendenta bisericii, ea excela în electronică, în funcţionarea sistemelor de difuzare publică şi în îndemânarea camerelor de filmat.

Ani mai târziu, cu o oră înainte să plecăm pentru a-l vizita pe singuraticul nostru fiu, care era în armată, Darlene a apărut la uşa noastră cu un cadou pentru el. Ne-am rugat împreună cu ea şi ne-am îmbrăţişat cu ochii în lacrimi, în timp ce am avut o presimţire în inima mea. Câteva zile mai târziu, intr-un final de an înzăpezit, Darlene a fost ucisă pe loc intr-un accident de maşină. Totuşi, din „zdrenţele” copilăriei ei în orfelinat, Dumnezeu a facut-o ca o piatră „preţioasă”, reflectând dragostea Lui către atât de multe persoane.

Fie ca şi noi să îi permitem să facă în viaţa noastră ceea ce a făcut în viaţa lui Darlene.


Patty L. Hyland

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro