Dinamita sufletului tău

Devoțional zilnic 13 iulie 2019

Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Așa dar, cât avem prilej, să facem bine la toți, și mai ales fraților în credință. Galateni 6:9-10

Majoritatea dintre noi am spus măcar odată: „lasă-mă în pace!”. Am șutat de pe lângă noi toate cuvintele și acțiunile celor mari care ne doreau binele. Ne-am cocoțat în culmea puterii noastre și am luat decizia să ne facem singuri planurile. Ce zici!? A mers!?

E nașpa. De fiecare dată, când am evitat să ne oprim din iureșul nostru, am suferit de pe urma consecințelor ce au urmat. Știi de ce? Există o lege simplă: ce semeni, aia vei secera. Dacă pui fasole în pământ nu poți aștepta să culegi portocale. Corect!? La fel se întâmplă și în plan spiritual. Fă binele și vei culege binele.

Ai o dinamită în sufletul tău. Operează pe baza acestei legi. Dacă vrei să nu-ți explodeze murdăria în față, atunci caută în fiecare zi să pui problemele tale în mâna lui Dumnezeu. Ai ocazia azi, să scapi de dinamita periculoasă.

Doru Parascineț, Director Tineret, Conferința Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro