Dincolo de galaxie

Dacă există un munte undeva pe care să urcăm, îl escaladăm. Dacă există o prăpastie despre care unii spun că nu poate fi traversată, vom găsi o modalitate de a face acest lucru. Când avem nevoie de o nouă frontieră, valorificăm toată ingeniozitatea pe care o avem pentru a lansa sonde adânci de planete, luni și sori.

Dar există o țintă pe care nu vom reuși niciodată să o cucerim – cum să împăcăm un păcătos cu Tatăl. Nimic din repertoriul nostru nu răspunde acestei provocări persistente. Efortul nu va face ca acest lucru să se întâmple; înțelepciunea nu va atinge ținta. Sârguința și ritualul nu vor apropia cerurile.

Doar din inima lui Dumnezeu pot veni răspunsuri care să vindece lumea, să ispășească pentru dezastrul și rușinea noastră și să ne ofere un viitor cu mult dincolo de galaxie. Numai Acela care a venit de la Dumnezeu să umble cu noi, să simtă durerea noastră și să vindece frângerea noastră poate rezolva cel mai greu lucru care a fost vreodată.

Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl.” (Ioan 1:14). Harul a coborât și a coborât ca să rămână. Și numai harul ne va conduce acasă. Bucură-te de realitatea măreață a iubirii. Și rămâi în har. -Bill Knott

Bill Knott – este redactor al revistei  Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 6 noiembrie 2020

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Dincolo de galaxie apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro