Dincolo de puterile tale

Devoțional zilnic 28 februarie 2020

Prin credință a pomenit Iosif, cînd i s’a apropiat sfîrșitul, de ieșirea fiilor lui Israel din Egipt, și a dat porunci cu privire la oasele sale. – Evrei 11:22

Era luna Mai, 2015 când pentru prima dată în viața mea alergam la semimaraton-ștafetă. Experiența din jurul cursei mi-o amintesc fiind cu adevărat memorabilă. Au urmat o altă ștafetă în 2016 și alte trei semimaratoane. De fiecare dată am gustat din plin atmosfera plăcută a cursei, a susținerii reciproce, a gândului de a renunța, a gustului plăcut de a duce la bun sfârșit un lucru solicitant. 

Și pană la urmă aceasta este “medalia” – gustul victoriei. Numai că oricât de populare sunt semi și maratoanele din ultimii ani, nu toți termină cursa. 

Într-o dimineață, ascultând niște gânduri propuse de Seth Godin, am făcut cunoștință cu ideea aceasta: „unde îți poziționezi linia de finish?”. 

In maratonul minunilor, Iosif se apropia de ultima sută – de zona surprizelor. Pe ultima sută se pierd și se câștigă medaliile. Iată-l pe Iosif văzând linia de finish. Dar ceva din el îl face să privească dincolo de final. Dincolo de piramide, faraoni și sarcofage era adevărata linie de sosire pentru care Iosif se luptase toată viața lui. 

Cu ultimele puteri, după strădanii și efort susținut, ridică-te și azi pentru luptele vieții tale! Suplimentul alimentar cu care te îndemn să te hrănești pentru performanțe veșnice se numește Cre-din-ța! Iar acum, hai! Sus! Ai o luptă de dus și tot cerul te așteaptă la finish!


Nițu Daniel, Conducator de Zona – Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro