Disertația

Devoțional zilnic 9 iunie 2019

Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. Matei 5:16

Pentru a-și încheia studiile cu succes, un tânăr student a fost nevoit să petreacă un an din viață locuind împreună cu un grup de indieni Navajo, undeva în Sud-estul Statelor Unite.  Timp de un an, a dormit cu în casa lor, a mâncat din hrana lor, a lucrat alături de ei, și a trăit asemena lor. 

Deși nu se puteau înțelege datorită limbii, între bunica familiei și student s-a creat o prietenie puternică.  În timp a învățat el câteva fraze în Navajo, și ea în engleză, dar cel mai mult comunicau prin iubire.

Înainte de a se întoarce la Universitate pentru a-și termina dizertația, tribul l-a surprins cu o petrecere.  Deși o petrecere înseamnă de obicei bucurie, ocazia aceea era marcată și de tristețe pentru că toți cei din trib se împrieteniseră cu el. La sfârșit în timp ce se pregătea să urce în mașină pentru a pleca, lângă el a venit bunica. Plângea. 

Privindu-l în ochi, și cuprinzându-i obrajii în palmele sale i-a spus: “Îmi place mai mult de mine când sunt cu tine”.

Fii o lumină pentru cei din jur.  Ajută-i să devină mai buni. Luminează inimile lor spre Dumnezeu.

Benjamin Stan

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro