Doar Isus!

Devoțional zilnic 1 octombrie 2019

Căci este un singur Dumnezeu, și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos! 1 Timotei 2:5

„Prin anii 1950 în statul California din SUA, a avut loc un incident mai deosebit. O tânără fusese reținută de poliție pentru depășirea vitezei legale de circulație. A fost adusă în fața judecătorului și i s-a aplicat o amendă. Judecătorul a citit acuzația și a întrebat-o: “Ești vinovată?” Tânăra a răspuns: “Sunt vinovată”. Judecătorul a pronunțat sentința. O amendă de 100 de dolari sau 10 zile de arest. Atunci s-a întâmplat un lucru nemaipomenit in analele judiciare: Judecătorul s-a ridicat, și-a scos roba, a înaintat în fața curții, și-a scos portofelul din buzunar și a plătit amenda. El își iubea fiica, dar în același timp era judecător. Fiica lui încălcase legea, și el nu putea să-i spună pur și simplu: “Pentru că te iubesc, te iert. Poți pleca.” (Josh McDowell în cartea “Mai mult decât un singur tâmplar)

Dacă ar fi făcut astfel, el ar fi fost un judecător nedrept. El trebuia să respecte legea. Dar fiindcă își iubea fiica, dragostea lui față de ea l-a făcut să-și scoată roba de judecător, să vină și să o reprezinte în calitate de tată, plătindu-i datoria.

Omul Isus Hristos – acesta este singurul mijlocitor între Dumnezeu și oameni: imparțial, dar de partea ta.

Adrian Bob, Colaborator Exploratori Cluj-Napoca

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro