Devoțional zilnic

Doar trei lucruri…

Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic! (Psalmi 51:10)

Când a trecut bolul cu mere prin fața mea, aveam în minte doar trei lucruri: să fie proaspăt, gustos și mare. Da, mă uitam după un astfel de măr. Nu mă interesa nimic altceva: nici politețea, nici privirea mamei, nici rușinea. Luptam pentru plăcerea și dorința mea. 
Ah, ce izbăvire. Mărul cel roșu, și mare, a ajuns în mâinile mele. L-am șters de haină, l-am pus tacticos între buze și cu cea mai lacomă mușcătură i-am smuls prima îmbucătură. În timp ce mestecam, un gust amar mi-a dezvăluit minunea: mărul frumos pe dinafară era stricat complet pe dinăuntru. Atât de ciudat a fost gustul încăt și astăzi, după aproape 30 de ani, îi port amintirea.

Pierdusem războiul cu mărul, atunci. Dar… Am câștigat o lecție. Ca mărul cu pricina, de cele mai multe ori ascundem gânduri, cuvinte, planuri, dorințe stricate. Vrem să arătăm bine, dar temperamentele noastre scot la suprafață răutatea sau stricăciunea vieții noastre. Oare, ai putea să iei cu tine astăzi doar trei lucruri: o inimă curată, o minte nouă și o gândire statornică??? Doar atât… cu siguranță, cu ajutorul lui Dumnezeu vei face diferența dintre viața ta și a altora.

Doru Parascineț, Director Tineret Conferința Transilvania de Nord