Doar un Copil…

Devoțional zilnic

Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. Matei 1:21

Când venea un copil pe lume era o bucurie de nedescris. Pentru un popor subjugat toate speranțele stăteau în copiii care se nășteau. Poate ei vor aduce eliberarea și o lume mai bună. Așa era în vremea când s-a născut Isus. Tot Israelul aștepta cu nerăbdare eliberarea.

Într-o zi ajunge la templu o familie săracă. Erau acolo pentru a aduce înaintea lui Dumnezeu Pruncul și pentru a-i da un nume. Un preot care făcea același lucru de multă vreme a luat copilul sărac în brațe L-a închinat Domnului și i-a dat numele Isus – un nume comun în societatea de atunci. Apoi L-a înapoiat mamei Lui fără să știe nimic! Nu știa că a ținut în brațe pe Împăratul Universului! Nu știa că a dat numele Mântuitorului! Doar un bătrânel de rând, Simeon și o prorociță, Ana, au știut cine e cu adevărat acest Isus. Clipa în care Simeon l-a luat în brațe pe Mântuitor a fost cea mai măreață în întreaga lui viață.

Suntem la final de an. Nu știu dacă L-ai văzut pe Dumnezeu în viața ta în acest an. Dar știu că în graba noastră neglijăm să îl vedem pe Dumnezeu. Dumnezeu te-a însoțit și îți este aproape și acum. E aproape de tine să-ți dea mântuirea. Prinde-L de mână și mergi cu El până în veșnicii!

Adrian Dorgo, Coordonator Exploratori Conferința Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit