DORINȚE NEPOTRIVITE

Devoțional zilnic 29 octombrie 2019

Căci Eu știu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11

În cartea Mâini înzestrate, neurochirurgul Ben Carson povestește cât de mult se potriveau preferințele sale cu ale mamei lui. Ben avea un prieten nedespărțit cu care îi plăcea să petreacă foarte mult timp: televizorul.  Dar mama știa că în funcție de felul  în care cineva își petrece timpul liber va fi un om ratat sau un om realizat în viață. Așa că ea i-a înlocuit prietenul cu un altul mai eficient: cartea. Ce-ar fi ajuns oare Ben dacă și-ar fi păstrat mai departe prietenul?

Nimic mai mult decât un anonim în marea gloată, ca alți colegi ai  lui din cartier. Ce-a realizat ascultându-și mama? A devenit un neurochirurg de excepție, cunoscut în lumea întreagă, ajungând chiar unul dintre favoriți în campania prezidențială din Statele Unite. Deci, dragul meu explorator, nu uita: ca să reușești în viață nu trebuie să faci ce vrei, ci să vrei să faci ce trebuie.

În concluzie: Ai încredere în părinții tăi și urmărește excelența  în tot ce faci. Ai încredere în planul lui Dumnezeu care are în vedere pentru tine un viitor strălucit și o viață eternă.

Iuliana Suciu – ghid asistent

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro