Dragii mei copii

DEVOTIONAL EXPLO 5 martie 2018

Fiule, păzeşte sfaturile tatălui tău şi nu lepăda învăţătura mamei tale: leagă-le necurmat la inimă, atârnă-le de gât. – Proverbele 6:20-21

Copiii pot avea mulţi prieteni, dar doar doi părinţi. Deoarece prietenii joacă un rol nedisciplinar de susţinere, unii adolescenţi se aşteaptă ca părinţii lor să se comporte ca nişte prieteni mai mari. Mult mai mult decât doar nişte prieteni, părinţii au misiunea sacră de a-i învăţa şi a-i pregăti pe copii pentru viaţă. Billy Graham spunea: „Un copil căruia i se permite să fie lipsit de respect cu părinţii lui nu va avea respect pentru nimeni.”

În 5 martie 1862, Ellen White a scris o scrisoare maternă din Lodi, Wisconsin, copiilor ei care erau acasă în Battle Creek, Michigan (publicată în Un apel către tineri, pp. 76–77). Ea îi încuraja să dezvolte obiceiuri pozitive pentru viaţa de zi cu zi: „Sunt nerăbdătoare ca voi să cultivaţi obiceiul ordinii. Să aveţi un loc pentru fiecare lucru şi totul să fie la locul lui. Luaţi-vă timp să vă aranjaţi camera şi să menţineţi ordine.” Ea îi stimula să petreacă timpul cu înţelepciune, pentru că „Satana găseşte de lucru pentru mâinile şi minţile leneşe”.

Ellen White şi-a încheiat scurta ei scrisoare cu un emoţionant apel spiritual. Ea scria astfel: „Mai presus de orice, căutaţi-L pe Dumnezeu. […] Părinţii au cel mai profund interes pentru voi. Dar noi nu ne putem pocăi de păcatele voastre în locul vostru. Noi nu vă putem duce la cer. Doar Dumnezeu, în dragostea şi mila Sa infinită, vă poate mântui, şi Isus, dragul nostru Salvator, vă invită în braţele Sale iubitoare. El vă oferă mântuirea în dar dacă voi credeţi în El, Îl iubiţi şi ascultaţi de El cu voioşie.”

Mulţi părinţi încă se roagă pentru convertirea şi reconvertirea dragilor lor copii. Ştiu copii care s-au întors la Dumnezeu doar după ce părinţii lor au trecut în nefiinţă cu durere în inimă. Fără îndoială că este mai bine să Îl accepţi pe Hristos mai târziu în viaţă decât niciodată. Dar acei copii ar fi putut aduce o licărire de bucurie în inimile părinţilor lor luând această decizie mai repede.

Dacă meditezi la propria ta viaţă, poate că ar fi bine să iei mai în serios sfatul inspirat: „Păzeşte sfaturile tatălui tău şi nu lepăda învăţătura mamei tale” (Prov. 6:20). Poate că ai nevoie să îţi predai din nou viaţa lui Dumnezeu şi să Îi permiţi să te conducă în direcţia bună pe care deja o ştii. Dacă acesta este cazul tău, atunci astăzi este ziua potrivită să iei această decizie!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro