Dragostea irezistibilă

Devoțional zilnice

Cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfânt şi cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc în loc, făcea bine şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de Diavolul, căci Dumnezeu era cu El. – Faptele apostolilor 10:38

Faimosul misionar David Livingstone (1813–1873) spune: „Dumnezeu a avut doar un Fiu şi pe El L-a făcut misionar.” Da, Biblia afirmă că Dumnezeu „L-a dat pe singurul Său Fiu” (Ioan 3:16), dar Hristos a explicat şi mai mult spunând despre viaţa Lui că „Eu o dau de la Mine” (Ioan 10:18). Asta înseamnă că Hristos a fost cel mai mare misionar voluntar care a existat vreodată. La timpul stabilit, El a părăsit curţile cereşti şi a venit în această lume să Îşi împlinească uimitoarea Lui misiune voluntară de a sluji celor în nevoie şi în cele din urmă de a-Şi sacrifica viaţa pentru oameni.

Urmând exemplul lui Hristos de misiune voluntară, mulţi voluntari adventişti de ziua a şaptea au mers pe tot mapamondul pentru a sluji. La Consiliul de toamnă din 1968 al Conferinţei Generale s-a înfiinţat Adventist Volunteer Service Corps, care trimite voluntari să slujească timp de unul sau doi ani „în străinătate în lucrarea misionară întreţinându-se singuri”. Această entitate a fost în cele din urmă reorganizată în Adventist Volunteer Service (AVS), care cuprinde proiectele misionare adventiste oficiale „pe termen scurt şi lung” din toată lumea şi datele voluntarilor care conduc aceste proiecte.

Voluntarii ajută ca această lume să fie un loc mai bun în care să trăim. Conştienţi de importanţa acestor lucruri, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, în sesiunea din plen din 17 decembrie 1985, a stabilit ca data de 5 decembrie să fie Ziua Internaţională a Voluntarilor pentru dezvoltarea economică şi socială. Ei îndemnau guvernele „să ia măsuri pentru a conştientiza oamenii de contribuţia importantă a serviciului de voluntariat, stimulând tot mai mulţi oameni în toate acţiunile să îşi ofere serviciile ca voluntari, atât în ţară, cât şi în străinătate”.

În Fapte 10:38, Petru spune că Hristos „umbla din loc în loc, făcea bine şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de Diavolul, căci Dumnezeu era cu El”. Dacă urmăm exemplul lui Hristos, putem folosi data de 5 decembrie ca o zi specială pentru a încuraja slujirea voluntară în comunităţile locale. În fiecare zi ar trebui să Îl reprezentăm pe Hristos înaintea lumii şi să transmitem celor din jur dragostea Lui. Ia-ţi timp astăzi să creezi o strategie care poate face diferenţa în viaţa celorlalţi.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit