Dreptul la veto

Devoțional zilnic 5 aprilie 2018

„Nimeni nu va putea să stea împotriva ta cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi!” Iosua 1:5

Dreptul la veto este cunoscut în arena politica mai ales în Statele Unite de unde a fost important în câteva țări și la Organizația Națiunilor Unite. În principiu este calea prin care o majoritate poate fi ignorata pentru că o persoană sau un membru cu acest drept nu este de acord cu opinia celor mulți. Pentru zilele noastre este greu de înțeles cum poate fi posibil ca după multe dezbateri și discuții, un grup mai mare poate să fie greșit iar judecata unui singur vot să întoarcă totul la punctul de plecare.

În 1792 pe 5 aprilie, președintele american George Washington își exercită autoritatea sa de veto asupra unui proiect de lege pentru prima dată. De atunci s-a instalat în lumea politica șmecheria prin care pot să fiu discreționar pentru că așa îmi place mie și mai mult nici nu vreau să fiu obligat să aduc lămuriri pentru poziția mea. De obicei aceste comportamente sunt asociate cu corupția.

În ceea ce privește viața noastră spirituală există o mare personalitate a acestui veac, numit Lucifer care mereu vrea să aibă dreptul de veto asupra vieții tale. El este mereu opozantul planurilor bune ale lui Dumnezeu pentru tine. Dacă plănuiești să faci ceva bun și nu întâmpini opoziție înseamnă că nu ești pe drumul el bun. Fii bucuros ori de câte ori apare împotrivirea, este semnul cel mai bun că Dumnezeu este cu tine. Fii foarte conștient că singurul care ar putea să aibă cel mai legitim drept de veto este Dumnezeu, dar El nu-l folosește. Ne-a înnobilat pe noi cu dreptul de a alege apoi ne-a promis că va respecta alegerile noastre și le va împuternici dacă sunt după voia Lui.

Pornește azi la drum cu făgăduința lui Dumnezeu că nimeni nu poate să stea împotriva ta atât timp cât ești cu El. Invită-L să fie cu tine azi și nu te depărta nici pentru o secundă de calea Lui.

Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro