Devoțional zilnic

Drum în lucru

Sunt încredințat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi pînă în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

Cam o dată pe lună trebuie să circul pe un drum plin de gropi şi denivelări. Bineînţeles, există indicatoare: Pericol de accidente, Drum în lucru, Drum cu denivelări, Limitare de viteză. Întâlnesc diverse utilaje: freze, repartizoare, finisoare de asfalt. Câţiva oameni cu veste reflectorizante, căşti de protecţie şi palete dirijează traficul. Alţii, cu lopeţi în mână, împrăştie diverse materiale.

Şi mă gândesc: „Ce frumos va arăta drumul Data viitoare când vei merge pe un drum cu denivelări, când vei trece peste o groapă, adu-ţi aminte că Dumnezeu este la lucru şi în viaţa ta, netezind „colţurile” sau îndreptând „strâmbăturile” caracterului tău. Tot ce trebuie să faci este să-L laşi să lucreze, ca să fii gata în ziua venirii Lui!când va fi gata! Ce neted va fi! Nu se va mai strica suspensia la maşină!”. Şi tot sper ca, data următoare când voi trece pe acolo, lucrările să fie terminate. Însă, nu se întâmplă aşa. Mai trebuie făcut un şanţ pentru canalizare, mai apare, din senin, câte o groapă nouă. Cam aşa stau lucrurile şi în viaţa noastră. Dumnezeu lucrează mereu ca să devenim acele persoane care doreşte El să fim. Este o lucrare care se întinde pe durata întregii noastre vieţi.

Mirela Dascălu, Instructor de exploratori Vaslui