Dumnezeu este întotdeauna la cârmă

Devoțional zilnice 27 iunie 2018

„Eu”, zice Domnul, „te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.” – Psalmii 32:8

Ai observat că viaţa îşi poate schimba total cursul într-o singură zi? Primeşti un telefon în care eşti întrebată dacă ai vrea să te muţi în Hawaii sau un telefon în care eşti invitată să pleci în misiune în Rusia. Sau ţi se naşte un nepot şi ţi se dă vestea: „Eşti bunică (din nou)!” Din ziua aceea, viaţa ta se schimbă.

Există telefoane pe care nu vrei să le primeşti: telefoane de la poliţie, de la spital ori de la morgă; telefonul în care copilul te anunţă că a ales un stil de viaţă alternativ; telefonul în care soţul te anunţă că nu se va mai întoarce acasă niciodată. Viaţa se poate schimba într-o secundă!

De curând, am primit un telefon pe care nu mi-am dorit niciodată să-l primesc. Don, soţul meu, m-a sunat să-mi spună că mi-a distrus maşina. O veste pe care nimeni nu vrea s-o primească! Dar, slavă Domnului, el era viu şi nevătămat! Maşina poate fi înlocuită, dar nu şi soţul!

Pe măsură ce discutam despre accident, vedeam tot mai clar intervenţia lui Dumnezeu. În momentul când a ieşit de pe carosabil şi s-a izbit de zăpada şi de gheaţa de pe margine, nu trecea nicio altă maşină pe şosea. Când a încercat să redreseze maşina, s-a învârtit în loc şi apoi s-a izbit de grămezile de zăpadă de pe marginea cealaltă a drumului. În urma impactului, maşina s-a învârtit în aer de trei sau patru ori, după care a aterizat înapoi pe roţi. Toate ferestrele s-au spart şi a intrat multă zăpadă înăuntru. Dar Don n-a avut nicio zgârietură, nicio tăietură şi nicio vânătaie! Mai târziu, mi-a povestit că a simţit că parcă cineva îi ţinea capul, pentru că nu a suferit nicio întindere musculară. Ochelarii de vedere şi de soare i-au zburat afară, dar i-a găsit uşor în zăpadă. După accident, mulţi şoferi s-au oprit să-l ajute. Primii care au oprit au fost un pensionar şi soţia lui. Au rămas lângă el până au venit ambulanţa şi poliţia. La final, s-au oferit să-l ducă acasă, lucru foarte drăguţ din partea lor, pentru că accidentul s-a petrecut la o distanţă de două ore de mers cu maşina! Pe drum, a avut ocazia să-i cunoască mai bine şi a aflat că doamna tocmai scrisese o carte pentru copii despre un înger cu picioarele mari. Simţământul lui a fost că, în ziua aceea, doamna aceasta a fost îngerul lui!

Este uimitor cum ne scoate Dumnezeu în cale oamenii potriviţi la momentul potrivit! Sunt atât de recunoscătoare că Dumnezeu ne ghidează paşii şi veghează asupra noastră şi că El este întotdeauna la cârma vieţii noastre! Îi mulţumesc în mod deosebit că i-a permis soţului meu să depăşească vârsta de şaptezeci de ani.

Louise Driver

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro