Dumnezeu răspunde la rugăciune

Devoțional zilnice 14 iunie 2018

Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi. – Psalmii 91:15

Itinerarul meu mă ducea în două ţări, altele decât ţara mea natală. Într-una era obligatorie viza de intrare. Aveam la dispoziţie un număr limitat de zile pentru a o solicita, până la plecarea din ţara în care nu aveam nevoie de viză. De obicei, o viză se obţinea într-o săptămână, însă a mea întârzia să sosească. Şi n-am reuşit s-o obţin până în ziua plecării.

A trebuit să plec fără paşaport. Plănuisem să merg mai întâi în ţara unde nu aveam nevoie de viză şi să solicit să-mi fie trimis paşaportul la ambasada de acolo prin DHL (serviciu de poştă rapidă internaţională). Sigur că era riscant, fiindcă trebuia să trăiesc o perioadă fără un document de identificare important. Dar nu aveam altă variantă!

Trebuia să plec din ţara aceea într-o duminică. Pe măsură ce se apropia ziua plecării, am aşteptat, am numărat zilele şi ne-am rugat. Miercuri. Joi. Nicio veste despre viză. Dacă nu sosea la timp, nu putem solicita nici prelungirea perioadei de şedere.

Vineri. În sfârşit, a sosit vestea că primisem viza! Exista însă o problemă: dacă îmi era expediat paşaportul vineri prin DHL, aveam să-l primesc tocmai luni, iar eu trebuia să plec duminică. Era foarte complicat. M-am rugat stăruitor împreună cu ceilalţi colegi şi am postit ca Duhul Sfânt să intervină şi să-mi dea o soluţie la dilema mea. În final, soţul meu a reuşit să ia paşaportul, să vină să mi-l aducă şi să se întoarcă acasă în aceeaşi zi. Domnul a auzit strigătul nostru şi ne-a ajutat!

Vreau să depun mărturie aici că, în viaţă, nimic nu este mai important ca rugăciunea. Rugăciunea este legătura noastră cu Dumnezeu, mai ales în perioade critice. Ea este puterea noastră şi podul nostru către cer. Când chemăm Numele Său, primim răspuns în mod sigur. Promisiunea Sa este că El va asculta rugăciunile noastre.

Doamne, Îţi mulţumesc pentru lucrarea Duhului Sfânt, care Se uneşte cu noi în rugăciune şi mijloceşte pentru noi. Iţi mulţumesc că nu ne laşi să ducem singuri lupta vieţii şi că tot cerul este de partea noastră.

Caroline Chola

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro