Dumnezeu va purta de grijă

Devoțional zilnic 29 ianuarie 2020

„Fiule”, a răspuns Avraam”, Dumnezeu însuși va purta grijă de mielul pentru arderea de tot”. Și au mers amândoi împreună înainte. – Geneza 22:8

Acesta era și motto-ul unei adolescente pe nume Gladys Aylward. Visul ei, de a fi misionară în China, a cunoscut multe împotriviri, chiar din partea celor care ar fi trebuit să o susțină cel mai mult. Deoarece nu avea bani pentru a plăti călătoria cu vaporul, pleacă de acasă, din Londra, luând trenul, doar cu pașaportul, Biblia și două lire sterline. Întrebată mereu cum se va descurca, răspundea: „Domnul va purta de grijă”. Și așa a fost. După lungi peripeții ajunge în China, neștiind de războiul prin care trecea țara. Se atașează foarte ușor de copii. Pornește într-o călătorie a credinței urmată de peste 60 de copii, pentru a-i duce din orașul bombardat, într-un loc sigur. Traversează munți, trece prin primejdii, dar curajul și credința ei sunt molipsitoare, învățându-i astfel pe cei mici despre Isus. Sunt refuzați și respinși în mai multe orașe. Micului grup se alătură și alți copii orfani. Într-un final peste 150 de copii sunt salvați datorită credinței aceste tinere, primind adăpost și hrană într-un oraș sigur.

Poate ești respins. Poate ai vise mărețe în care nimeni nu crede. Poate vrei ceva aparent imposibil. Avraam și Gladys au reușit pentru că au mers la pas cu Dumnezeu. Ia-L pe El astăzi în călătorie. Va purta de grija tuturor proiectelor tale.


Marin Chirileanu, Conducator de Zona – Conferinta Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro