Dumnezeul fizicii și al frumosului

Devoțional zilnice 26 aprilie 2018

Înţelegi tu plutirea norilor, minunile Aceluia a cărui ştiinţă este desăvârşită? – Iov 37:16

Temeliile zidului cetăţii erau împodobite cu pietre scumpe de tot felul: cea dintâi temelie era de iaspis; a doua, de safir; a treia, de calcedonie; a patra, de smarald; a cincea, de sardonix; a şasea, de sardiu; a şaptea, de crisolit; a opta, de berii; a noua, de topaz; a zecea, de crisopraz; a unsprezecea, de iacint; a douăsprezecea, de ametist. – Apocalipsa 21:19,20

Când sunt întrebată cu ce mă ocup, răspund că sunt profesoară de fizică. Mi s-a întâmplat de multe ori ca interlocutorul să mă întrebe mirat: „Cum e posibil să-ţi placă o asemenea materie plictisitoare, cu atâtea legi şi teorii?” Aş vrea totuşi să-ţi pun acum o întrebare: Te-ai gândit vreodată că, fără aceste legi, nu ne-am afla pe această planetă? Dacă n-ar exista legea gravitaţiei, am pluti prin spaţiu şi n-am putea atinge pământul. Dumnezeu a creat această lege în săptămâna creaţiei (Geneza 1), odată cu toate celelalte legi necesare ordinii şi siguranţei, cu unicul scop de a da sens existenţei noastre. În acest proces, nu a omis nici cel mai mic detaliu.

Ceea ce mă uimeşte este faptul că Dumnezeul legilor (obiectul de studiu al fizicii) este totodată un Dumnezeu al armoniei şi al esteticii. El a creat şi frumosul şi Ii place frumosul. Şi-a luat timp să-i dea formă primei femei, Eva, şi a făcut-o extraordinar de frumoasă, având grijă de toate amănuntele. Pasiunea Lui pentru frumos poate fi observată de-a lungul istoriei sacre, în superba platoşă a marelui-preot (Exodul 28:17-20) şi în splendidul Templu al lui Solomon. La fel, locul în care ne vom închina Lui pentru veşnicie va fi împodobit cu aur şi pietre preţioase şi ne va încânta ochiul cu proporţionalitatea, strălucirea şi frumuseţea lui!

Abia aştept cerul, unde ne vom închina lui Dumnezeu în mijlocul nestematelor! Voi studia noi legi ale fizicii, în timp ce îmi voi desfăta privirea cu frumuseţile Noului Ierusalim! Încerc să-mi imaginez cetatea sfântă cu temelia ei din douăsprezece pietre preţioase, de diferite culori.

Iar fizica va explica perfecţiunea pe care o vom contempla şi de care ne vom bucura împreună cu El, Dumnezeul legilor frumuseţii, ordinii, simetriei şi iubirii.

Vrei să te închini Lui împreună cu mine? Doar El merită să primească slava, cinstea, lauda şi binecuvântarea! Amin! Ne vedem acolo!

Marii Ritter-Hein

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro