După chipul Său, 24 februarie

Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului. 2 Corinteni 3:18

Suflete care vă zbateți împovărate de păcat,  Isus în trup omenesc slăvit S-a înălțat la ceruri ca să mijlocească pentru noi. ”Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci Unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat. Să ne apropiem, dar, cu deplină încredere de scaunul harului”(Evrei 4:15, 16). Ar trebui să privim continuu la Isus, Autorul și Desăvârșitorul credinței noastre; căci privind la El vom fi schimbați după chipul Său. Caracterul nostru va fi făcut ca al Său. Ar trebui să ne bucurăm că toată judecata este dată Fiului, pentru că atunci când a devenit om s-a familiarizat cu toate dificultățile cu care se confruntă omul.

Să fii sfințit înseamnă să devii părtaș naturii divine, căpătând duhul și gândul care este în Isus, învățând mereu în școala Domnului Hristos. ”Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.” Este imposibil pentru oricare dintre noi să operăm această schimbare în noi înșine prin propria noastră putere sau prin propriile noastre eforturi. Duhul Sfânt, Mângâietorul pe care Domnul Isus a spus că Îl va trimite în lume, este Cel care schimbă caracterul nostru după chipul Domnului Hristos. Și atunci când acest lucru este realizat, noi reflectăm ca într-o oglindă, slava Domnului. Aceasta înseamnă că atunci când cineva privește astfel la Hristos, caracterul său este atât de asemenea Lui încât cel ce privește la el vede strălucind ca într-o oglindă caracterul Domnului Hristos. Deși imperceptibil pentru noi, suntem schimbați zi de zi de la căile și voia noastră în căile și voia Domnului Hristos, în frumusețea caracterului Său. În felul acesta creștem în Hristos și în mod inconștient reflectăm chipul Său.

Cei care mărturisesc a fi creștini se mențin în general prea aproape de locurile de jos ale pământului. Ochii lor sunt antrenați să vadă numai lucruri obișnuite și mințile lor stăruie asupra lucrurilor pe care le privesc ochii. Experiența lor religioasă este adesea superficială și nesatisfăcătoare și cuvintele lor sunt neînsemnate și lipsite de valoare. Cum pot unii ca aceștia să reflecte chipul lui Hristos? Cum pot ei să trimită razele strălucitoare ale Soarelui Neprihănirii în toate locurile întunecate ala pământului? A fi creștin înseamnă să fii asemenea lui Hristos. – The Review and Herald, 28aprilie,1891

Devoționalul face parte din cartea  ”Ye Shall Receive Power ”  de Ellen G. White 

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Articolul După chipul Său, 24 februarie apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro