Duș pe bicicletă

Devoțional zilnic 17 august 2019

De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celorce sunt chemați după planul Său. Romani 8:28

Nimeni nu știa de ce bătrânul moș Gheorghe era atât de răutăcios. Toți însă știau cât de mult urăște copii.  Dacă scăpau cumva mingea pe propietatea lui, puteau să uite de ea.  După ce au încercat să o recupereze de câteva ori, și s-au întâlnit cu el, nu mai încercase nimeni să o recupereze.  Într-o zi, din pură răutate, și-a îndreptat sistemul de irigare spre trotuarul din fața casei pentru ca nici un copil să nu mai treacă pe acolo cu bicicleta.

Fiind prea mici pentru a traversa strada singuri, activitatea lor preferată era oprită.  Însă în timp ce privea supărat sistemul de irigare, un zâmbet a luminat fața unui băiat, care a șoptit ideea sa altuia, și altuia, și în câteva clipe toți copii au pedalat spre casă cu o misiune.  În ziua aceea însorită și fără pic de nor, toți copii s-au întors pe trotuar cu bicicleta, și îmbrăcați în pelerine de ploaie.  Jocul lor cu bicicleta a devenit o aventură în timp ce treceau pe sub jeturile de apă.  Iar râsetul lor era parcă și mai răsunător decât altă dată.

Când ești pus în fața unor lucruri dificile, tu alegi dacă lași răul să îți fure bucuria, sau dacă dai voie situației să îți pună creativitatea la lucru.  Ce știu însă, este că Dumnezeu lucrează toate lucrurile spre bine, dacă î-L lăsăm.

Benjamin Stan

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro