Duș sub microscop

Devoțional zilnic 3 aprilie 2019

Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu, și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? (1 Corinteni 3:16)

Privind în lumea animală, de la cele mai mici păsări și până la marile mamifere, toate ființele mainfestă grijă și atenție față de propriul corp ca o exprimare a instinctului de supraviețuire lăsat de Dumnezeu la creațiune. Lucrurile se schimbă diferit când vorbim de oameni: atât de multe metode de a-ți degrada corpul, atât de multe practici prin care stoarcem tot ce e bun din noi. Mă întreb cum ar arăta lumea albinelor dacă printre ele s-ar găsi adicție față de substanțele insecticide, care le-ar da câteva momente de fericire și visare iar apoi ar depopula stupul?!?

A treia lege a exploratorilor vorbește despre grija față de propriul corp ca o exprimare a credincioșiei față de Dumnezeu. Când o persoană la care ținem foarte mult, ne împrumută sau ne dă spre păstrare ceva valoros, suntem foarte atenți și ne simțim responsabili în fața acelei persoane. Astăzi, gândește în felul acesta cu privire la propriul corp: este al lui Dumnezeu, El mi l-a oferit și în același timp, El vine să locuiască în el. Nu este de o calitate inferioară, chiar dacă sunt aspecte ce nu îmi plac și aș schimba multe la el… Este opera de artă a lui Dumnezeu și El îl numește Templul Său. Nu mai există un altul la fel în lumea această. Și pentru că este al Tău, Doamne, vino astăzi și în mine să locuiști pe veci!

Felix Mușat, Director Tineret, Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro