E ceva ascuns…

Devoțional zilnic 27 septembrie 2019

Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

În vremurile străvechi, un împărat a pus pe oamenii săi să așeze un bolovan pe un drum. Apoi s-a ascuns în tufișuri și a urmărit să vadă dacă cineva v-a mișca bolovanul din cale. Unii dintre cei mai bogați negustori și oameni de la curtea regelui au trecut și pur și simplu pe lângă bolovan, ocolindu-l.

Mulți oameni au dat vina pe rege pentru că nu a ținut drumurile curate, dar niciunul nu a făcut nimic pentru a îndepărta piatra.

Într-o zi, a venit un țăran care își ducea legumele la piață. Când s-a apropiat de bolovan, țăranul și-a scos povara și a încercat să împingă piatra din cale. După multă trudă și oboseală, în cele din urmă a reușit.

După ce țăranul sa întors să-și ridice legumele, a observat o pungă situată pe șoseaua unde era bolovanul. Punga conținea numeroase monede de aur și un mesaj de la rege prin care explică faptul că aurul era pentru persoana care a reușit să îndepărteze bolovanul de pe drum.

Fiecare obstacol pe care-l întâlnim ne oferă ocazia de a ne îmbunătăți situația, iar în timp ce plângem, lenevim, alții creează oportunități prin inimile, generozitatea și voința lor de a face lucrurile așa cum Dumnezeu dorește de la noi pentru a ne putea oferi la sfârșit viața veșnică.

Estera Dan, Instructor Exploratori Zalău

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro