Eben-Ezer

Devoțional zilnice 31 decembrie 2018

Până aici, Domnul ne-a ajutat. (1 Samuel 7:12)

Doamne, cât de minunat a fost popasul de suflet, alături de Tine, în fiecare zi din acest an! Am călătorit împreună cu Moise și cu poporul Israel, traversând, ca pe uscat, Marea Roșie a propriei noastre vieți. Cu ochii pironiți spre stâlpul de foc și de nor, prin care ne-ai însoțit și călăuzit, ne-am dorit să intrăm în Canaan, ca Iosua și Caleb. Ne-am unit glasurile cu „dulcele cântăreț al lui Israel” pentru a preamări biruința Ta în viețile noastre. Am cântat cu îngerii, deasupra Betleemului, la nașterea Ta și tot cu ei am preamărit învierea Ta, prin care ne-ai făcut și pe noi părtași vieții veșnice.

Vindecați de lepra păcatului, ne-am plecat înaintea Ta cu respect, cu înaltă prețuire și în adorare, ca samariteanul recunoscător, ca să-Ți mulțumim. Am cântat, împreună cu Pavel și Sila, chiar când am avut „picioarele în butuci” sau am fost prigoniți pentru Numele Tău. Am plâns împreună cu Petru, știind că de atâtea ori Te-am trădat și noi. Dar ne-am bucurat nespus pentru că dragostea Ta a învins și ai făcut din noi un Petru umil, un Ioan devotat și iubitor, un Nicodim temerar, un Pavel înflăcărat pentru cauza Ta.

Am urcat cu Tine și cu apostolii, pe Muntele Măslinilor și, cu ochii în lacrimi, Te-am privit înălțându-Te la cer. Încurajarea celor doi îngeri care s-au desprins din escortă și au mai zăbovit puțin cu noi ne-a dat putere să coborâm în Valea Plângerii și să spunem tuturor cât de mare și de bun ești și că revii curând. Am rămas uniți în camera de sus a vieții noastre, rugându-ne și așteptând ploaia Spiritului Sfânt să ne curățească și să ne împuternicească pentru împlinirea mandatului pe care ni l-ai încredințat. Ca pe vremea lui Neemia, cu sabia Cuvântului într-o mână, lucrăm cu cealaltă la rezidirea templului vieții noastre și al semenilor noștri, semănând la timp și ne la timp Adevărul pe care ni l-ai încredințat.

Indubitabil, vei reveni foarte curând pe norul cel alb și ne vei lua „acasă”, pentru a fi cu Tine pentru veșnicie. Atunci, vom spune din nou: „Eben-Ezer!” Îți vom cânta gloria și cinstea care Ți se cuvin, de se va zgudui Universul și Îți vom ridica, din inimile și coroanele noastre, un monument de eternă recunoștință. Ești vrednic!

În numele scribilor acestui devoțional zilnic, Magdalena Toma

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro