Ecuație

Devoțional zilnic 26 octombrie 2019

Dar cum vor chema pe Acela în care n’au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n’au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Romani 10:14

Câte întrebări dificile… Este greu de crezut că Pavel a concentrat atâtea necunoscute într-o ecuație fără să urmărească un rezultat. Toate întrebările duc însă spre o singură rezolvare: oamenii Îl vor căuta pe Dumnezeu și vor crede în El dacă mai înainte de toate va fi fost cineva care să le spună despre El. Iar acel propovăduitor nu este altcineva decât cel care citește. Da, tu! Atâtea lucruri uimitoare, atâtea minuni și întâmplări prin care L-ai descoperit pe Dumnezeu nu merită să rămână ascunse. Vorbește despre ele! Spune altora cât de mult înseamnă Dumnezeu pentru tine, cum îți vorbește în fiecare zi din Cuvânt, cum îți deschide ușile când nu mai vezi nicio ieșire. Nu trebuie să fii un mare evanghelist. Nu trebuie să fii teolog ca să poți spune cum îți ascultă Dumnezeu ruga. O mărturie personală simplă și adesea stângace poate fi mai valoroasă decât cea mai elocventă predică. Nu e greu. 

Iar odată ce vei încerca, vei vedea că însuși sufletul tău va fi săturat de mărturia pe care o vei oferi. Ce-ar fi să începi chiar azi?

Dorin Cristea, director de tineret, Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro