Educație financiară

Devoțional zilnic 5 iulie 2019

Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must. Proverbe 3:9-10

Solomon încearcă prin textul în discuție și altele din cartea Proverbelor, să ne dea o lecție de educație financiară pe care eu am împărțit-o în 3 pași:

1. Cinstește pe Domnul! Tot ce avem și tot ce suntem aparține Domnului. Venind înaintea lui cu a zecea parte din ce avem, noi nu îi dăruim Lui nimic, ci comitem un act de închinare. Și, închinându-ne cu puținul pe care-l avem din alocații sau cu banii primiți de la bunici de ziua noastră, noi arătăm că suntem pregătiți pentru mai mult.

2. Fii generos! Dăruind înveți că belșugul aduce satisfacție doar atunci când e împărțit cu alții.

3. Plănuiește! Te afli în perioada în care trebuie să te gândești la ce vei face în viață. Găsește-ți talentele. Consultă-te cu părinții tăi, frații sau prietenii mai mari. Alege-ți un liceu și pregătește-te pentru el. Și ține minte că e nevoie de muncă pentru a reuși în orice!

Poate că urmând acești pași nu vei ajunge la fel de bogat ca Solomon dar vei învăța să te bucuri de darurile Domnului și de belșugul pe care El ni-l promite.

Ovidiu Pescar – masterghid

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro