El poate!

Devoțional zilnice 25 iunie 2018

Cerurile au fost făcute prin cuvântul Domnului şi toată oştirea lor, prin suflarea gurii Lui… Căci El zice şi se face, porunceşte şi ce porunceşte ia fiinţă. – Psalmii 33:6-9

Am urmărit de curând un interviu cu Marcos Pontes, primul astronaut brazilian. În acest interviu, el mărturiseşte că, după călătoria în spaţiu, credinţa lui în Dumnezeu a crescut. Este imposibil să nu crezi în existenţa lui Dumnezeu după ce vezi cât de imens este universul. Este minunat să contempli natura şi fiecare detaliu perfect pe care numai un Dumnezeu are puterea să le creeze. Nu-i aşa că puterea Sa este uimitoare? El este atât de puternic, încât este suficient să rostească un cuvânt pentru ca lucrurile să vină la existenţă!

Aş vrea să-ţi aduc aminte că noi avem acces la puterea aceasta care a fixat lumile în spaţiu şi care a umplut pământul cu atât de multe lucruri frumoase. Biblia ne spune că puterea aceasta a servit nu doar la creare, ci şi la vindecare. Când a fost pe pământ, Isus a rostit un cuvânt şi leproşii au fost vindecaţi. La glasul Său, demonii au fugit. La cuvântul Său, furtuna s-a potolit. Aş vrea deci să repet acest adevăr: puterea aceasta este la dispoziţia ta astăzi!

Ce lucruri din viaţa ta ai vrea să fie altfel? Puterea care a creat lumea aceasta ne poate face făpturi noi. Puterea care a vindecat oameni ne poate însănătoşi şi pe noi. Puterea care a alungat demonii ne poate izgoni neliniştea din suflet. Puterea care a potolit furtuna poate domoli şi furtunile din viaţa noastră. Ea poate înlocui nesiguranţa, descurajarea şi disperarea cu pacea. Puterea lui Dumnezeu ne poate transforma. De multe ori, când ne uităm la noi, vedem atât de multe fapte nedesăvârşite. Cu toate acestea, puterea lui Dumnezeu, prin jertfa lui Hristos, a făcut totul pentru ca noi să fim oameni mai buni – oameni cu voinţa de a ne înfrânge obiceiurile rele.

Draga mea prietenă, ce vrei să-i ceri lui Dumnezeu să schimbe la tine? în 2 Corinteni 5:17, citim: „Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi.” Dumnezeu ne poate scăpa de firea irascibilă şi de obiceiurile dăunătoare pentru sănătate.

Regele David se ruga aşa: „Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic” (Psalmii 51:10).

Promisiunile acestea biblice să fie rugăciunea ta astăzi. Nu uita că Dumnezeu are puterea de a zidi în tine o inimă curată, plină de dragoste şi de bunătate!

Meibel Mello Guedes

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro