El va porunci îngerilor Săi

Devoțional zilnic 7 august 2019

Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale şi ei te vor duce pe mâini ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră. -Psalmii 91:11,12

Soţul meu, Rick, a avut o operaţie majoră la spate înainte de a suferi o leziune semnificativă la muşchii piciorului drept. Acel picior nu este încă pe deplin recuperat, după cum a descoperit recent. În timp ce ducea gunoiul la groapa de gunoi cu camioneta lui, era pe o arteră intens circulată, cu două benzi, care traversează statul Washington. O bucată de carton a zburat de pe gunoi, trăgând după ea mai multe bucăţi de lemn de diverse mărimi şi s-a dus pe autostradă.

Rick a oprit de îndată ce a putut şi a alegat înapoi să strângă gunoiul înainte de a cauza un accident. Maşini, camioane şi vehicule de vacanţă treceau în mare viteză pe lângă el. Foarte atent şi-a calculat prima traversare şi a strâns câteva bucăţi de material de pe drum. A ajuns în siguranţă pe cealaltă parte a autostrăzii, şi-a tras sufletul şi s-a pregătit să traverseze din nou în cealaltă direcţie pentru a strânge ce mai rămăsese. Cel mai apropiat vehicul care venea înspre el era un camion şi era la aproximativ nouăzeci de metri de el, apropiindu-se cu viteză. Rick a alergat pe autostradă, s-a apropiat de gunoiul care mai era – foarte aproape de mijloc – şi piciorul lui a cedat.

A căzut, apoi a auzit un glas care îi spunea imperios: „Rostogoleşte-te!” Cuvântul avea o semnificaţie anume pentru Rick. Se mai rostogolise de multe ori ca gimnast când era la şcoală şi la colegiu. Dar totuşi, nu mai făcuse acest lucru de peste patruzeci de ani şi conceptul începuse să se şteargă din mintea lui. Ideea nu venea dinăuntrul lui. Chiar şi aşa, fără să mai ezite, Rick a pus capul în piept, s-a lăsat cu şoldul stâng pe asfalt şi s-a rotit. Nu îşi mai aminteşte nimic de acea mişcare, şi-a „venit în fire” doar după ce a ajuns în picioare pe cealaltă parte a drumului. A întors imediat capul şi a văzut camionul care trecea în viteză pe lângă el.

O mănuşă i-a fost smulsă din mână şi cealaltă a fost ruptă puţin, dar încă se mai ţinea. În afară de asta nu mai păţise nimic. Hainele îi erau neatinse şi, mai important, el era neatins! Nu s-a tăiat, nu s-a zgâriat, nu a avut zgârieturi şi nici vânătăi în zilele următoare.

Nu mă îndoiesc de faptul că Rick a auzit glasul Duhului Sfânt şi a fost „rostogolit” din trafic de un înger. Lăudat fie Domnul! Cât de important este ca toţi să ascultăm astăzi acel glas!


Carolyn K. Karlstrom

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro